Krimi11. august 2022

Brøndby-fan fængslet: Gik amok i s-tog

Skal bag tremmer for ulovlig tvang i foreløbig 20 dage
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Se den dramatiske situation her.
 Privatfoto

LÆS OGSÅ: Har fået dødstrusler

En dommer i København fængsler en 25-årig brøndbyfan for i et S-tog at have tvunget FCK-fans til at tage trøjen af og for at tage et halstørklæde fra en fan.

Fængslingen kom som lidt af et chok for den 25-årige.

- Hvad? Skal jeg varetægtsfængsles?

- Jeg har samarbejdet hele vejen, lød det fra den 25-årige efter dommerens kendelse.

Dommeren afviste at fængsle manden for røveri, som der er rejst sigtelse for. Han blev i stedet fængslet for ulovlig tvang i foreløbig 20 dage.

Den 25-årige overvejer nu, om fængslingen skal kæres til Østre Landsret.

- Gået galt oppe i hovedet på mig

Anklagemyndigheden har sigtet manden for røverier, fordi tre FCK-trøjer og et halstørklæde, som han ifølge sigtelserne tog fra FCK-fans i toget, angiveligt har status som trofæer.

Manden erkender at have taget to trøjer og et halstørklæde, men benægter, at han har set det som trofæer.

- Det er ikke et trofæ for mig på mindste måde. Det er bare udtryk for frustration, og at det er gået galt oppe i hovedet på mig, fortæller den 25-årige mand.

Han er iført sort T-shirt og blå shorts med en rød-hvid stribe på. Han har tatoveringer på benene og taler hurtigt, ivrigt og til tider noget utydeligt.

Ifølge sigtelserne mod manden har han i forbindelse med de forskellige episoder brugt både halsgreb og verbale trusler. Han afviser dog selv pure, at han var været voldelig.

- Jeg rev halstørklædet af ham, men jeg har ikke taget kvælertag på nogen, og jeg har ikke sagt, at jeg ville smadre nogen. Men jeg har nok været lidt truende, fortæller den 25-årige.

Han fortæller, at han kun havde fået to - allerhøjst tre - øl i forbindelse med kampen.

Han var taget af sted med en kammerat og en flok andre brøndbyfans, som var mødtes forud for kampen. Mødet var aftalt via et forum på Facebook.

I retten fortæller manden, at han er brøndbyfan, men ikke en af dem, som dukker op til alle kampe.

- Jeg kommer en gang imellem, nok to gange hver anden måned. Jeg havde fået en billet til den har kamp, og så kommer jeg, fortæller manden.

- Jeg var bare sur, fordi vi havde tabt 4-1. Det er dumt, hvad jeg har gjort, lyder det fra den 25-årige.

Mandens advokat, Søren Bech, mener ikke, at der er tale om røveri i sagen. Der er kun tale om et brud på straffelovens bestemmelse om ulovlig tvang.

Sponsoreret indhold