Krimi3. december 2022

Blev kidnappet som baby for 51 år siden: Nu er hun genforenet med sin familie

Melissa Highsmith blev kidnappet af en kvinde, der udgav sig for at være hendes babysitter for 51 år siden. Nu er hun endelig tilbage hos sin familie
Melissa Highsmith og Jeff Highsmith
I sidste uge så Jeff Highsmith sin søster, Melissa for første gang i 51 år.
 Foto: Facebook

Kun 21 måneder gammel blev Melissa Highsmith på grusom vis kidnappet af sin barnepige, mens hun blev passet i familiens hjem i Forth Worth i Texas i 1971.

Siden har ingen set skyggen af hende.

Lige ind til for få måneder siden, da det i september på ganske overraskende vis lød, at hun måske var blevet set.

Det berettede det amerikanske center for forsvundne og udnyttede børn, der havde modtaget et anonymt tip om, at den i dag 53-årige kvinde skulle være blevet set i delstaten South Carolina.

Der lød dog ikke mere om, hvorvidt kvinden rent faktisk var den kidnappede Melissa, eller om der blot var tale om en, der til forveksling kunne se ud om det computergenerede billede, der var blevet lavet af hende.

Men nu er der godt nyt i sagen.

Til Daily Mail fortæller Melissa Highsmiths bror, Jeff nemlig nu, at han endelig er blevet genforenet med sin søster, efter at “Gud har hørt mine bønner”.

– Det var en skrækkelig tragedie, og vi troede aldrig, at vi ville finde hende og vi kom lidt bare videre med vores liv, men det har hjemsøgt mig lige siden, fortæller Jeff i dag om kidnapningen, der fandt sted, da han kun var seks år gammel.

Melissa Highsmith
Melissa Highsmith kunne i weekenden for første gang, siden hun blev kidnappet, møde sine forældre, Alta og Jeffrie.
 Foto: Facebook

Broren fortæller videre, at han og familien mødtes med kvinden, der var blevet spottet i South Carolina, men at de hurtigt fandt ud af, hun ikke hans manglende søster.

I stedet fik han og familien idéen til at få deres DNA indsendt og testet – og det var derfor gennem slægtsforskningsdatabasen 23andMe familien efter 51 år fandt Melissa Highsmith.

– Mine forælder har jagtet ledetråde og spor i flere årtier, og de har haft hyret deres egne efterforskere, men i sidste ende blev det DNA-testen, der jo er tilgængelige for alle, der hjalp os med at finde hende.

Melissa og hendes bror mødtes for første gang, siden hun blev kidnappet, på en lokal Starbucks til Thanksgiving i sidste uge.

– Lige siden jeg var barn har det været en drøm at finde min søster. Jeg har altid tænkt over, hvordan jeg ville reagere. Så snart vi så hinanden, der begyndte jeg at græde. Vi snakkede i to timer, og det føltes bare så normalt, fortæller han om mødet.

Jeff fortæller videre, hvordan hun endelig blev genforenet med sine forældre i weekenden.

Melissa Highsmith
Melissa Highsmith sammen med sine forældre, inden hun blev kidnappet for 51 år siden.
 Foto: Facebook

Taget mens mor arbejdede

Melissa forsvandt den 23. august 1971, efter hendes mor, Alta, der for nylig var blevet skilt fra Melissas far, havde brug for en babysitter til at tage sig af Melissa, mens hun var på arbejde som servitrice.

Hun fik derfor en annonce i den lokale avis, hvorefter en kvinde henvendte sig. Kvinden, der identificerede sig om Ruth Johnson, og Melissas mor snakkede kort over telefonen, mens kvinden flere gange forsøgte at forsikre Alta om, at hendes datter ville være i gode hænder.

I dag er Melissas kidnapper stadig ikke fundet.

Sponsoreret indhold