Krimi6. maj 2022

Bandemedlemmer skyldige i grov sag: Tvang offer til at sætte sig på flaske

Tre bandemedlemmer er netop blevet kendt skyldige i kidnapning og grov vold, da de bortførte offer og mishandlede ham i flere timer, og blandt andet tvang ham til at sætte sig på en glasflaske
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20130308-061416-pf-1600x1066we_3.jpg
 Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Et år og ni måneders fængsel.

Sådan straffes et ledende bandemedlem, der i dag er blevet kendt skyldig i kidnapning og grov vold ved Københavns Byret.

Ligeledes er sagens to øvrige tiltalte blevet kendt skyldige i kidnapning og grov vold, og straffes med henholdsvis et år og tre måneders fængsel og 9 måneders fængsel.

Sagen omhandler en episode fra 7. august 2020, hvor de tre nu dømte bandemedlemmer bortførte og mishandlede en 27-årig mand.

Alle tre tiltalte blev frikendt i røveriforholdet i samme sag.

Sagen, der udspringer fra det københavnske bandemiljø, er blevet behandlet ved Københavns Byret de seneste uger.

Den nu dømte, der fik den hårdeste straf, indrømmede under første retsmøde, at han havde udøvet vold mod offeret, og at han havde fået offeret til at tage bukser og underbukser af, for at han skulle sætte sig på en flaske.

Han nægtede sig skyldig i kidnapning og røveri.

Sagens to øvrige dømte benægtede alle anklager.

Anklagemyndigheden og de dømte har nu 14 dage til at anke afgørelsen.

SAGEN KORT

7. august 2020 mener politiet, at en 27-årig mand blev bortført og udsat for særdeles grov vold og mishandling af tre yngre bandemedlemmer fra Københavnsområdet.

Politiet mener, at de tre gerningsmænd kørte det 27-årige offer til Søndermarksskolen på Frederiksberg, hvor han blev udsat for grov vold ved knytnæveslag i ansigtet og spark på kroppen.

Ifølge anklageskriftet, som SE og HØR er i besiddelse af, fik offeret også frastjålet 20.000 kroner af gerningsmændene, men det forhold blev de tre dømte frifundet for.

Offeret blev derudover tvunget til at sætte sig på en glasflaske uden bukser og underbukser på, hvorved flaskehalsen blev indført i mandens endetarm.

BANDEMEDLEMMER BAG MISHANDLINGEN

Alle tre dømte er en del af det københavnske bandemiljø.

Under offerets forklaring tidligere i sagen forklarede han, at det ledende bandemedlem var "bossen" i deres gruppering.

Den nu dømte, der er blevet idømt et år og tre måneders fængsel, blev af offeret betegnet som værende det ledende bandemedlems "højre hånd".

Også den sidste tiltalte har tilknytning til bandemiljøet, og har ved de forrige retsmøder været iført en t-shirt, der afslørede en bandetatovering på hans ene arm.

ØVRIG DÆKNING AF RETSSAGEN MOD DE TRE BANDEMEDLEMMER:

Læs dækning af anklageskrift her

Læs den nu dømtes forklaring her

Offeret i sagen var sikker på, at han skulle dø. Læs offerets forklaring her

Læs dækningen af fjerde retsdag her

Sponsoreret indhold