Krimi27. april 2022

Vanekriminelle bag mishandling: Det bærer præg af sadisme

Tirsdag fortsatte retssagen, hvor tre bandemedlemmer er tiltalt for kidnapning og grov vold. Ifølge anklageren var de tiltalte meget tæt på at blive sigtet for voldtægt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20130308-061416-pf-1600x1066we_2.jpg
 Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

- Hvad med ham det fede svin, hvor er han henne? Lød det spørgende fra en skrattende telefonforbindelse fra Enner Mark Fængsel.

- Derhjemme, svarer en af de tiltalte i sagen.

- Wallah, sig til ham, at han skal komme på besøg onsdag, ellers har vi en grund til det.

Ovenstående var en samtale mellem en af de tiltalte ved Københavns Byret tirsdag, som sidder tiltalt for kidnapning og grov vold, og en indsat i Enner Mark Fængsel.

Ifølge anklageren handlede samtalen om sagens offer og tydeliggjorde, at der var et trusselsbillede mod den dengang 27-årige mand, der ifølge politiet blev kidnappet og mishandlet i tre timer tilbage i august 2020.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20171113-072811-l-1600x1064we_2.jpg

SE og HØR's research viser, at mindst to af de tiltalte på daværende tidspunkt var medlemmer af den forbudte gruppering LTF. Det er de ikke længere, men tirsdag mødte der alligevel flere personer op, der er kendt fra det københavnske bandemiljø. Foto: Scanpix Danmark Stf/Ritzau Scanpix

SAGEN KORT:

7. august 2020 mener politiet, at en 27-årig mand blev bortført og udsat for særdeles grov vold og mishandling af tre yngre bandemedlemmer fra Københavnsområdet.

Politiet mener, at de tre gerningsmænd kørte det 27-årige offer til Søndermarksskolen på Frederiksberg, hvor han blev udsat for grov vold ved knytnæveslag i ansigtet og spark på kroppen.

Ifølge anklageskriftet, som SE og HØR er i besiddelse af, fik offeret også frastjålet 20.000 kroner af gerningsmændene.

Offeret blev derudover tvunget til at sætte sig på en glasflaske uden bukser og underbukser på, hvorved flaskehalsen blev indført i mandens endetarm.

Læs mere om anklageskriftet her

Læs om første dag i retten her, hvor en af de tiltalte afgav forklaring

Læs om anden dag i retten her, hvor sagens offer afgav forklaring

MÆRKET FOR LIVET
Ved Københavns Byret tirsdag formiddag fortsatte krydsforhøret af sagens offer.

Den nu 29-årige mand forklarede fredag, at han efter mishandlingen i 2020 har fået diagnosticeret PTSD, og derudover har fået nedsat synet 30% på det ene øje.

- Gitte, jeg vil meget gerne svare på dine spørgsmål, men med den grad af PTSD, jeg har, så er det svært mig for at huske, forklarede offeret, henvendt til Gitte Juul Jensen, der er forsvarsadvokat for en af de tiltalte.

Forsvarsadvokaten ville derudover gerne vide, hvorfor sagens offer ikke bare var gået til politiet noget før.

- Jeg ville ikke gå til politiet, fordi jeg tænkte, at det ville gøre det hele meget værre.

MUNDHUGGERI I RETTEN

Gitte Juul Jensen var særdeles veloplagt, da hun tirsdag fortsatte krydsforhøret af sagens offer.

Derimod mente anklageren, at forsvarsadvokaten ikke agerede korrekt.

- Du afhører ikke, som man skal, du gør det ikke professionelt, lød det skarpt fra sagens anklager, da Gitte Juul Jensen fortsatte med at bore i offerets forklaring.

Omvendt mente Gitte Juul Jensen, at anklageren blandende sig i forsvarsadvokatens afhøring.

- Gå ud og spis med din klient, det er du jo så god til, lød det ironisk fra sagens offer, der flere gange måtte sunde sig for at kunne svare på advokatens borende spørgsmål.

- Det er fucking korrupt, meddelte offeret henvendt til SE og HØR’s journalist i retten.

TÆT PÅ TILTALE OM VOLDTÆGT
Over middag startede anklagemyndigheden sin procedure af sagen.

Ifølge anklageren, så skal sagens ene tiltalte idømmes en fængselsstraf på 3 år og 6 måneders fængsel, da han ifølge anklagemyndigheden må anses som at have haft en ledende rolle.

Sagens to øvrige tiltalte skulle ifølge anklagemyndigheden tildeles en straf på henholdsvis tre år fængsel og 2 år og 6 måneders fængsel.

Forinden havde sagens anklager læst op fra de tiltaltes straffeattester, der tydeligt viste, at vi har at gøre med personer, der er vant til at begå sig i det kriminelle miljø.

- Det er kun marginaler, der gør, at vi ikke også har tiltalt dem for voldtægt, fortalte anklageren.

Han forklarede herefter, at havde en af de tiltalte selv ført flasken op i offerets endetarm, så havde der været tale om voldtægt.

- Hele sagen bærer præg af sadisme, slog anklageren fast.

Der falder dom i sagen i næste uge.

SE og HØR følger sagen.

Sponsoreret indhold