Krimi6. december 2023

Andreas Helgstrand sætter overvågning op efter afsløringer - der er bare et problem...

Helgstrand Dressage vil efter "Operation X"-afsløringer sætte overvågning op i ridehaller, men nu skyder flere tidligere medarbejdere forklaringen ned
Andreas Helgstrand
Flere tidligere medarbejdere går mod Andreas Helgstrand og Helgstrand Dressure, efter de har meldt ud, at man vil opsætte professionelt kameraudstyr.
 Foto: Bobby Yip/Reuters/Ritzau Scanpix

Læs også: Grufuld sag: Dyreekspert skyldig i voldtægt og tortur af 42 hunde

Helgstrand Dressage kunne fredag fortælle, at man nu vil sætte overvågningsudstyr op for at holde fokus på "dårlig ridning og uetiske metoder".

Der er bare et problem, for flere tidligere medarbejdere fortæller nu, at heste-stedet længe har kunnet holde øje med, hvordan dyrene bliver behandlet.

Det skriver Nordjyske.

Andreas Helgstrand og Helgstrand Dressage har de seneste uger været på overarbejde, efter afsløringer om mishandling af flere heste i Helgstrands ridehaller.

De skjulte optagelser fra TV 2-dokumentaren "Operation X" har sendt Andreas Helgstrand i direkte modvind, og heste-milliardæren er de seneste uger blevet udelukket fra det fine selskab i branchen, ligesom han er blevet anmeldt til politiet for mishandling af heste.

I en pressemeddelelse delt på Facebook oplyser Helgstrand Dressage, at man allerede har haft kameraer sat op i en enkelt af ridehallerne, men at det var til "sikkerhedsovervågning" og ikke til gennemsyn af træninger, men nu er Helgstrand Dressage altså klar til at gøre mere.

Det lokale medie Nordjyske har dog været i kontakt med flere tidligere medarbejdere, der kan fortælle, at det kamera, der allerede hænger i ridehallen, netop var for at holde øje med træningerne, og Andreas Helgstrand har derfor haft rig mulighed for at se mishandlingen i flere år.

En af de tidligere medarbejdere er Silje Engesvik Smevik. Hun var staldchef hos Helgstrand Dresage indtil 2019. Kameraerne i ridehallen blev sat op, kort efter hun stoppede.

- Mig bekendt blev kameraerne sat op, fordi de private opstaldere reagerede på flere hændelser i forhold til dyrevelfærd. Det blev i hvert fald sagt dengang, siger hun til Nordjyske.

En kilde, der udtaler sig anonymt af frygt for sin karriere, fortæller yderligere, at kameraerne netop var sat op for at gøre noget ved hestemishandling, og vedkommende har selv set optagelser igennem fra kameraet.

Den danske dessurrytter Andreas Helgstrand har tjent over en milliard kroner på at bygge en forretning op om træning og salg af dressurheste.

Andreas Helgstrand er ifølge Nordjyske ikke vendt tilbage på mediets henvendelser for en uddybende kommentar.

Milliardæren Andreas Helgstrand forsøgte hårdnakket at stoppe de to "Operation X"-udsendelser. Tilbage i juni valgte han at politianmelde TV 2, fordi der var tale om skjulte optagelser.

En udsendt journalist fra tv-stationen blev ansat på Helstrand Dressage i Nordjylland og fungerede her som muldvarp for TV 2.

Siden er Andreas Helgstrand blandt andet taget af landsholdet i dressur.

Sponsoreret indhold