Krimi4. april 2022

Afsløret af dette billede: Lille Peter blev pint ihjel

Lille Peter blev tæsket til døde af dem, der burde passe på ham. Et hjerteskærende billede kunne - og burde - have reddet den lille dreng
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Få historier er så rystende og uvirkelige som historien om lille Peter Connelly. Den britiske dreng kom til verden 1. marts 2006, men den lille knægt fik hverken varme, tryghed eller kærlighed.

Han fik kun tæsk og svigt.

17 måneder senere var han død, og en hel nation blev efterladt i chok.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/baby_p_chokolade.jpeg
 (Foto: Metropolitan Police)

Få dage før hans død tilså de sociale myndigheder for sidste gang lille Peter. Han sad i en lille vogn i gangen, og han var dækket af chokolade. Selv om Peter virkede ”urolig”, gav han et lille smil til socialrådgiveren. Det viste sig senere hen, at moderen havde dækket ham i chokolade for at skjule tæskene. Foto: Metropolitan Police

Nu har sagen om lille ”Baby P”, som han blev kaldt, taget en ny drejning. Ramaskrigene lyder endnu engang i England, efter det for nylig kom frem, at drengens mor, Tracey Connelly, snart kan være på fri fod igen.

- Hun skal være i fængsel resten af sit liv, hun burde ikke komme ud, raser et familiemedlem.

Han er bindegal!

Lille Peter var kun to måneder gammel, da mishandlingen for alvor begyndte i slutningen af 2006.

Her fandt hans mor sammen med en ny fyr ved navn Steven Barker. Han flyttede hurtigt ind i familiens hjem i hjem i Haringey i det nordlige London, og mareridtet begyndte. Steven Barker havde et utilregneligt temperament, og vreden rettede han mod den sagesløs Peter.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20090811-093724-6-1901x2500ma.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Mens lille Peter Connelly stadig var i live, blev Tracey Connelly anholdt hele to gange på grund af misrøgt af drengen. Alligevel fik hun lov til at beholde drengen. Foto: Ritzau Scanpix

Lille Peter blev slået, mishandlet og decideret tortureret i hænderne på sin stedfar. Imens gjorde Peters mor ingenting for at beskytte ham eller for at stoppe vanviddet. I stedet brugte hun det meste af tiden på at chatte og surfe porno på nettet. På et tidspunkt indrømmede Tracey Connelly, at det ”nok ikke gik så godt i hjemmet”: I en chat forklarede hun, ”at hendes kæreste var bindegal, men at det var dejligt at være forelsket igen”.

Indlagt – og sendt hjem

På mange måder vendte myndighederne også det blinde øje til. I hvert fald kom det senere frem, at de sociale myndigheder var advaret om, at lille Peter var i fare.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/baby_p.jpeg
 (Foto: Metropolitan Police)

Selv om Peter ad flere omgange blev indlagt med mystiske og hårrejsende skader, fortsatte han med at bo hos sin onde mor og stedfar. Foto: Metropolitan Police

I december 2006 havde en praktiserende læge udtrykt bekymring over mærker på den lille drengs ansigt. Tracey Connelly blev anholdt, og drengen blev sat i pleje hos et vennepar. Alligevel blev han blot en måned senere afleveret tilbage i mareridtshuset – og torturen både fortsatte og eskalerede.

I sommeren 2007 underrettede en socialrådgiver endnu engang politiet, fordi drengen havde blå mærker flere steder på kroppen. Endnu engang endte drengen på hospitalet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20090811-094900-6-1739x2500ma.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Havde myndighederne søgt lidt i Steven Barkers fortid, havde de opdaget, at han som barn havde tortureret dyr, og at han var mistænkt for at have mishandlet sin egen bedstemor. Foto: Ritzau Scanpix

Lægen bemærkede, at Peter virkede ”utilfreds og jamrende”, men overså dog de grusomme skader, der blandt andet talte en brækket ryg og adskillige brækkede ribben. Havde lægen opdaget dem, havde lille Peter måske været i live i dag.

I stedet blev Peter sendt hjem igen – denne gang for sidste gang.

Blot to dage senere blev en ambulance kaldt til huset. Lille Peter blev fundet kold, klam og stiv i sin krybbe. Kun iført en beskidt ble.

Selv om redningsmandskab forsøgte at genoplive drengen, stod hans liv ikke til at redde. Han blev erklæret død klokken præcis 12:20.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/baby-p-injuries.jpeg
 (Foto: Metropolitan Police)

I retten blev der vist videoanimation af de mange skader. Det var formentlig for barsk at se de ægte billeder af Peters over 50 skader. Foto: Metropolitan Police

Slugte tand

Obduktionen af lille Peter sendte chokbølger gennem hele landet. Lille Peter havde brækket både ryggen og otte ribben, han havde en dyb flænge ved venstre øreflip, som var revet væk fra hovedet.

Desuden havde han dybe sår i hovedbunden, mærker efter hundebid og negle, der var revet helt eller delvist af. Obduktionen viste også, at Peter havde slugt en tand – formentlig i sine sidste minutter, mens han kæmpede for sit liv.

Under retssagen blev Tracey Connelly kendt skyldig i at have ladet volden mod lille Peter ske, så hun kunne opretholde sit forhold til Steven Barker.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/1239736c-4033x2694ma.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

På Peters gravsten står der med små bogstaver ”Endelig i sikkerhed”. Den lille dreng havde mere tryghed i døden, end han havde med sine frygtelige forældre. Foto: Ritzau Scanpix

Steven Barker fik 12 års fængsel for mishandlingen. Han har indtil videre fået afslag på at blive prøveløsladt. Tracey Connelly blev idømt en tidsubestemt straf på minimum fem år. Hun har før været prøveløsladt, men røg tilbage, da hun ikke overholdt vilkårene.

Nu lader det dog til, at hun snart kan smage friheden. Der venter dig ikke Tracey Connelly en varm velkomst, når hun kommer ud.

England hader kvinden, de har døbt: ”Monster moren”.

Sponsoreret indhold