Krimi16. august 2021

Afghansk fly styrtet ned

Et militærfly er styrtet ned i Usbekistan
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210816-150051-4-1920x1277we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Mandag eftermiddag er situationen i den afghanske hovedstad Kabul fortsat kaotisk.

I hovedstadens lufthavn klamrer store menneskemængder sig til militærfly, der er i færd med at lette fra landingsbanerne. Samtidig står alle andre fly stille, og civilbefolkningen er desperate for at flygte, efter Taliban har overtaget flere områder.

Nu skriver nyhedsbureauet AFP, at et afghansk militærfly er styrtet ned i den sydlige del af regionen Surxondaryo, som ligger i Usbekistan.

Flystyrtet er sket sent søndag aften, og flere medier skriver mandag eftermiddag, at flyet er blevet skudt ned af de usbekiske forsvar, mens det forsøgte at krydse grænsen mellem de to lande.

- Det militære fly krydsede illegalt grænsen til Usbekistan. En efterforskning er sat i gang, siger en talsmand for det usbekiske forsvarsministerium, Bakhrom Zulfikarov, til AFP.

Han oplyser desuden, at resultaterne af denne efterforskning vil blive lagt frem snarest.

Ifølge de usbekiske medier er det lykkedes piloten at overleve styrtet.

Den militante gruppe Taliban er i løbet af de seneste døgn indtaget Afghanistan og overtaget magten i hovedstaden Kabul. Søndag aften indtog de præsidentpaladset, mens præsidenten, Ashraf Ghani, er flygtet ud af landet.

Bevægelsen kontrollerede Afghanistan mellem 1996 og 2001, da en amerikansk koalition efter terrorangrebet på World Trade Center gik ind i landet.

null

Sponsoreret indhold