Krimi12. april 2024

Absurd sag: Stjernespiller svindlet for 111 millioner af egen tolk

En amerikansk sportsstjerne er angiveligt blevet snydt af sin tolk igennem flere år – tolken er anklaget for at have svindlet 111 millioner kroner, som er blevet brugt på gambling
Shohei Ohtani, stjernespiller for MLB Los Angeles, er angiveligt blevet svindlet for et kæmpe millionbeløb af sin tidligere tolk, Shohei Ohtani (til venstre red.).
Shohei Ohtani, stjernespiller for MLB Los Angeles, er angiveligt blevet svindlet for et kæmpe millionbeløb af sin tidligere tolk, Ippei Mizuhara (til venstre red.).
 Foto: Yoshitaka Nishi/AP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Toårig pige skadet af syrebombe: Mindreårige drenge stod bag

Lige nu udspiller en lettere vanvittig sag sig i den amerikanske baseballiga MLB.

Her spiller et af ligaens helt store hold, Los Angeles Dodgers, lige nu en hovedrolle i en absurd sag, hvor stjernespilleren Shohei Ohtani er omdrejningspunktet.

Den japanske megastjerne har tilsyneladende ikke haft helt styr på sin økonomi, ellers har det bare ikke være til at se, at han pludselig manglede et trecifret millionbeløb på sin konto.

Hans tidligere tolk, Ippei Mizuhara, anklages nemlig for at have svindlet hele 111 millioner danske kroner fra sin nu tidligere arbejdsgiver – og han samarbejder angiveligt med myndighederne om en såkaldt plea deal, hvor der ved skylderkendelse kan gives en væsentligt mindre straf.

Det skriver flere amerikanske medier, deriblandt New York Times.

Det svimlende beløb har tolken angiveligt brugt på gambling, som han har spillet hos en illegal bookmaker.

Tolken anklages for at have hævet det store pengebeløb på spillerens konti, som han tilsyneladende havde adgang til. Her mener flere kilder at vide, at han havde ændret indstillingerne på Ohtanis bankkonto, så han ikke længere modtog notifikationer, når der blev foretaget transaktioner på stjernespillerens konto.

Shohei Ohtani blev angiveligt informeret om tyveriet af myndighederne – efterfølgende meldte Los Angeles Dodgers ud, at de nu havde fyret den svindelanklagede tolk.

I den forbindelse tog Ohtani skarp afstand fra tolken og hans gambling.

– Jeg har aldrig spillet på baseball eller nogen andre sportsgrene, og jeg har aldrig bedt andre om at spille for mig, udtalte den japanske stjernespiller, som ikke er anklaget i sagen.

Tilbage i december måned skrev Dodgers en kontakt med Shohei Ohtani på 10 år til en værdi af 700 millioner dollars.

Sponsoreret indhold