Krimi 23. august 2021

54 år gammel mordssag lukket på ny: Hvem dræbte Marie Lock-Hansen?

Politiet har gennem de seneste år forfulgt et interessant tip fra en borger, men nu de kommet til et punkt, hvor de ikke kan snuse mere frem
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mordet på Marie Lock-Hansen er måske Danmarks største mordgåde, og endnu engang lukker politiet sagen uden at have svar på spørgsmålet: Hvem stod bag?

Efter et tip, der tikkede ind hos politiet for 3,5 år siden i sagen om skuddrabet fra november 1967, har efterforskningen taget en række nye skridt for at opklare mordet. Men nu kan Østjyllands Politi meddele, at sagen er på ny afsluttet.

Den seneste efterforskning har nemlig ikke ført til en opklaring, lyder det i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Lotte Skjold/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

Mordet, der snart er 54 år gammel, er endnu ikke opklaret. (Foto: Lotte Skjold/Nf-Nf/Ritzau Scanpix)

I 2018 fik politiet ellers en henvendelse fra en borger om, hvem der kunne have stået bag drabet på den dengang 43-årige ingeniørfrue. Tippet var godt nok til, at politiet ville kigge nærmere på det.

- Den nye henvendelse blev holdt op imod sagens andre oplysninger og medførte, at politiet fandt det relevant at afhøre en 90-årig mand, bosiddende i Canada, som mistænkt for drabet, siger advokaturchef Jacob Balsgaard.

Ville ikke afhøres

Men manden bosiddende i Canada blev aldrig afhørt, og han døde i 2020 som 93-årig.

Den ældre herres advokat meddelte, at han på grund af sin alder var bekymret for at sige noget, som han huskede forkert. Advokaten kunne også oplyse på vegne af sin klient, at han ikke havde noget med drabet at gøre.

- Som mistænkt eller sigtet i en straffesag har man jo ikke pligt til at udtale sig, og der var ikke et stærkt nok mistankegrundlag til at foretage anholdelse af pågældende eller kræve ham udleveret til Danmark med henblik på varetægtsfængsling, siger Jacob Balsgaard.

Flere sten i sagen blev vendt igen, og nye undersøgelser blev også foretaget - blandt andet udgravninger på to ejendomme i Højbjerg, da man mistænkte, at gerningsvåbenet kunne være gravet ned der.

Men ingen nye beviser kom på bordet, der kunne bestyrke mistanken mod den ældre mand, og politiet er efterforskningsmæssigt nået til et punkt, hvor de ikke kan komme videre.

Dermed kan sagen endnu ikke opklares, og den lukkes. Den kan åbnes igen, hvis der kommer nye og afgørende oplysninger.

Men indtil da er der ingen, der ved, hvem der dræbte Marie Lock-Hansen med tre skud, eller hvorfor hun skulle dø.

Sponsoreret indhold