50 år efter de bestialske mord: Genopliver Sharon Tate

29-årige Margot Robbie spiller Sharon Tate i Quentin Tarantinos, 56, nye film, \

29-årige Margot Robbie spiller Sharon Tate i Quentin Tarantinos, 56, nye film, "Once Upon a Time ... in Hollywood".

(Foto: Sony Pictures)

De var et af Hollywoods kendteste par, skuespilleren Sharon Tate og filminstruktøren Roman Polanski, og de ventede deres første barn. Den tidligere model var otte og en halv måned henne, alt tegnede lyst og lykkeligt, da hun brutalt blev myrdet den 9. august 1969.

Massakren i parrets villa i Los Angeles, hvor hun og fire andre blev skudt og stukket ihjel af Manson-familien, rystede verden og er nu 50 år efter igen vakt til live af filminstruktøren Quentin Tarantino i "Once Upon a Time ... in Hollywood".

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sharon Tate bor i filmen ved siden af skuespilleren Rick Dalton, som spilles af Leonardo DiCaprio, 44. Brad Pitt, 55, spiller hans stuntman.

Sharon Tate bor i filmen ved siden af skuespilleren Rick Dalton, som spilles af Leonardo DiCaprio, 44. Brad Pitt, 55, spiller hans stuntman. (Foto: Sony Pictures)

Alene hjemme

Gravide Sharon Tate rejste i foråret 1969 til Italien for at indspille filmen "12 + 1". I løbet af sommeren vendte hun hjem til parrets lejede villa på Cielo Drive i Los Angeles.

Roman Polanski boede i London, mens han arbejdede på en film, og brød sig ikke om, at Sharon Tate skulle bo alene.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Brylluppet med den i dag 86-årige filminstruktør Roman Polanski stod den 20. januar 1968 i London.

Brylluppet med den i dag 86-årige filminstruktør Roman Polanski stod den 20. januar 1968 i London. (Foto: MEGA)

Derfor bad han venneparret Abigail Folger og Wojciech Frykowski om at blive boende hos hende, indtil han var tilbage. De var ellers ved at gøre sig klar til at flytte hjem igen, efter at de havde lånt huset, mens Tate og Polanski filmede i Europa.

"Svin"

Om morgenen den 9. august fik Polanskis hushjælp, Winifred Chapman, et chok, da hun kom til villaen. Skrigende bankede hun på de nærmeste naboers døre.

Huset var forvandlet til et slagtehus. I indkørslen sad den 18-årige Steven Parent død på forsædet af sin bil, ramt af fire skud. Han var helt tilfældigt til stede, fordi han havde besøgt husets gartner.

På indgangsdøren var ordet "Pig" ("Svin", red.) skrevet med blod.

Indenfor lå Sharon Tate, 26, og hendes ven og tidligere kæreste, kendisfrisøren Jay Sebring, 33. Skuespilleren var stukket 16 gange, og der var bundet et reb om hendes hals, som i den anden ende var bundet om Sebrings hals. Den søn, som Sharon Tate ventede, var også død.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den livsglade Sharon Tate, der var model og skuespiller, blev kun 26 år. (Foto: MEGA)

I haven lå liget af Abigail Folger, 25, der var arving til Folger-kaffeimperiet. Hun havde forsøgt at flygte, men var blevet indhentet og stukket 28 gange.

Udenfor lå også den 32-årige forfatter Frykowski, som havde adskillige skader i hovedet. Han var stukket 51 gange og skudt to gange.

"Jeg er djævlen"

Det viste sig at være kultlederen Charles Mansons klan, som var brudt ind og brutalt havde henrettet de fem personer.

Manson var bitter over, at han ikke havde fået en pladekontrakt med produceren Terry Melcher, som tidligere havde boet i huset på Cielo Drive.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Charles Manson på vej i retten i Los Angeles den 3. december 1969. (Foto: MEGA)

Han havde bedt sine følgere Tex Watson, Susan Atkins og Patricia Krenwinkel om totalt at destruere alt, hvad der var i huset, på den mest grusomme måde.

– Jeg er djævlen: Jeg er her for at udføre djævlens værk, skal den dengang 23-årige Tex Watson have sagt til sine ofre. Han fungerede som Charles Mansons højrehånd.

Det var den dengang 21-årige Susan Atkins, som stak den gravide skuespiller ihjel. Det pralede hun i hvert fald med, da hun var blevet fængslet for et andet drab. Hun stak Tate, smagte hendes blod og brugte det til at skrive ordet "Svin" på fordøren. Atkins tilstod i 1971, at hun havde stukket Tate flere gange, mens den gravide skuespiller havde bedt for sit liv og for sit ufødte barn.

Dømt til døden

I alt ni drab begik Charles Mansons disciple i løbet af fem uger den sommer.

I 1971 blev Charles Manson, Tex Watson, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel og Leslie Van Houten dømt til døden. Straffene blev året efter konverteret til livstid, da staten Californien satte en stopper for henrettelser.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Charles Manson døde som 83-årig den 19. november 2017 i Californien på et hospital, som han var overført til fra fængslet.

Manson døde som 83-årig den 19. november 2017 i Californien på et hospital, som han var overført til fra fængslet. (Foto: MEGA)

Charles Manson kom til at tilbringe resten af sit liv bag tremmer, indtil han døde for to år siden i en alder af 83 år. Han søgte 12 gange om at blive prøveløsladt, men fik nej.

Susan Atkins døde bag tremmer i 2009 af kræft i hjernen, mens de øvrige stadig afsoner.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close