Krimi6. maj 2022

28-årig mand varetægtsfængslet for drabet på Louise Borglit

Den drabssigtede mand skal sidde fænglet i foreløbigt 27 dage
Louise Borglit
Den 28-årige mand, der er sigtet for drabet på Louise Borglit, har valgt frivilligt at få forlænget fængsling i fire uger.
 Privatfoto

En 28-årig mand er blevet varetægtsfængslet frem til 2. juni sigtet for drabet på Louise Borglit i 2016.

Det er netop blevet afgjort ved et grundlovsforhør, efter manden blev anholdt i går.

Manden nægter sig skyldig.

Der skal ske mentalundersøgelse som anmodet fra anklagemyndigheden, og derudover foretages ransagning i den sigtedes fængselscelle og i et depotrum.

Dommeren ved grundlovsforhøret begrundede varetægtsfængslingen med, at beviserne i sagen tyder på, at den sigtede kan stå bag drabet.

Louise Borglit og den 28-årige mand havde ingen relation til hinanden.

Den unge kvinde var gravid, da hun den 4. november 2016 blev fundet livløs i parken. Sagen har i årevis været omgærdet af mystik, men nu har politiet muligvis fundet en gerningsmand.

Den 28-årige har været efterforsket af politiet i sagen i længere tid. Han er dømt for anden kriminalitet og afsoner i den forbindelse en fængselsstraf. Derfor blev han anholdt i fængslet torsdag.

Ifølge SE og HØR's oplysninger sidder han fængslet for drabsforsøg på sin ekskæreste, som han forsøgte at kvæle.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at politiet allerede kort efter drabet blev gjort opmærksomme på den sigtede.

Samme aften var politiet faktisk hjemme hos den 28-årige på grund af en anmeldelse fra en nabo. Her fandt betjentene en pose kokain, og manden blev beskrevet som "psykisk uligevægtigt". Politiet mistænkte dog ikke manden for drabet på daværende tidspunkt.

Få dage senere - 7. november 2016 - blev den 28-årige indlagt på et psykiatrisk hospital.

En læge, der vidner i retten, fortæller, at den 28-årige sagde, at han havde gjort noget forfærdeligt, men ikke kunne huske hvad.

Politiet har gjort brug af alle midler for at finde frem til gerningsmanden i sagen.

I slutningen af 2020 blev en hemmelig agent indsat i fængslet, hvor den nu sigtede afsonede sin dom. Den hemmelige agent havde fælleskab med den sigtede i omkring tre uger.

Efter den hemmelige agent blev "løsladt" fra fængslet, fortsatte han sin kontakt med den sigtede. Under et besøg 30. marts i år, har den 28–årige mand indrømmet drabet overfor den hemmelige agent, lyder det fra Specialanklager Bo Bjerregaard i retten.

– Jeg var nervøs de første to år efter. Jeg er ikke nervøs nu, for så ville jeg være blevet knaldet, skulle den sigtede have fortalt den hemmelige agent under er besøg i fængslet.

Han fortæller derudover til agenten, at havde politiet været vågne, så havde de fundet kniven, som han brugte, og at drabet ikke var planlagt.

Naboer har forklaret, at den 28-årige kom hjem kort efter drabet, og anklageren mener derfor ikke, at han har et alibi.

Louise Borglit var gravid, da hun en novemberaften kort efter klokken 19 var ude at lufte sin søsters hund i Elverparken.

Den 32-årige kvinde blev stukket med kniv, og umiddelbart efter forbrydelsen skal et vidne have set en mand forlade parken.

Ifølge sigtelsen blev hun stukket med en kniv 11 gange. Kniven ramte den 32-åriges kvinde bryst, ryg, skuldre og balle. Derudover blev hun ramt af snit i nakken, i hovedet og på benet. Derudover kom det frem i retten fredag, at hun havde fået skåret næsen halvt af.

Sponsoreret indhold