Krimi6. maj 2022

Sigtet for Borglit-drabet sidder fængslet for drabforsøg på ekskæreste

Den 28-årige mand, der er sigtet for drabet på Louise Borglit i 2016, er i forvejen fængslet for at have forsøgt at myrde sin ekskæreste
https://imgix.seoghoer.dk/1_76.jpg
 (Foto: Privat)

Den 28-årige mand, der torsdag blev anholdt og sigtet for drabet på Louise Borglit i 2016, sidder i forvejen fængslet for drabsforsøg.

Det skriver BT, som var først med historien, som SE og HØR's oplysninger bekræfter.

Den 28-årige mand er dømt for, ca. et år efter drabet på Louise Borglit, at have forsøgt at dræbe sin daværende kæreste.

Han forsøgte at kvæle hende, men måtte opgive.

Han blev idømt otte års fængsel, som han altså er ved at afsone nu.

På et pressemøde fredag morgen oplyser politiet, at den 28-årige og Louise Borglit ikke havde en relation til hinanden.

Politiet oplyser samtidig, at den sigtede boede på den Københavnske Vestegn, da drabet fandt sted.

Han bliver stillet for en dommer i et grundlovsforhør fredag formiddag.

Her nægter manden sig skyldig.

I grundlovsforhøret kom det blandt andet frem, at den 28-årig allerede var i politiets søgelys kort efter drabet.

Den sigtede blev indlagt på et psykiatrisk hospital 7. november 2016. Her fortalte han til overlægen, at han havde gjort noget forfærdeligt i Bagsværd, som han ikke skulle have haft gjort. Han kunne dog ikke huske hvad.

Louise Borglit var gravid, da hun en novemberaften kort efter klokken 19 var ude at lufte sin søsters hund i Elverparken.

Den 32-årige kvinde blev stukket med kniv, og umiddelbart efter forbrydelsen skal et vidne have set en mand forlade parken. Det er uvist, om det er denne mand, der er blevet sigtet for drabet.

I årene efter drabet har politiet flere gange undersøgt Elverparken for spor. Blandt andet blev der i december 2018 fundet en kniv, som gav håb om, at gerningsvåbnet var fundet. Kniven kunne dog ikke knyttes til drabet.

En særlig gruppe af erfarne efterforskere fra både Københavns Vestegns Politi og andre politikredse er blevet nedsat. Også Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) har været involveret i efterforskningen.

Sidste år blev politiet bedt om en status i drabssagen. I et svar til Folketingets Retsudvalg lød det, at der dengang var mere end 2600 enkeltstående rapporter og filer i efterforskningen.

Sponsoreret indhold