Krimi13. april 2024 (opd. 13. april 2024)

27-årig trækkes i retten for bandetatovering

Tidligere LTF-medlem risikerer fængsel for sin LTF-bandetatovering
Alle former for brug af bandens mærker er i dag ulovligt.
Alle former for brug af bandens mærker er i dag ulovligt.
 Foto: Ritzau Scanpix

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

LÆS OGSÅ: Højtstående medlem af LTF fængslet i terrorsag

Med "LTF" tatoveret under sit højre øje videreførte en 27-årig mand fra Viborg banden Loyal To Familia (LTF), der i 2021 blev opløst i Højesteret.

Sådan lyder påstanden fra anklagemyndigheden i et anklageskrift, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Den 27-årige er tiltalt for at overtræde straffelovens paragraf 132a, som omhandler videreførelse af en forening, der er blevet gjort forbudt af regeringen, eller som er opløst ved dom.

Det kan ifølge straffeloven kaste en bøde eller en fængselsstraf af sig. Anklagemyndigheden går efter sidstnævnte mulighed i sagen mod den 27-årige, som der er afsat halvanden time til i Københavns Byret mandag formiddag.

Den 27-årige skal konkret have videreført LTF ved mellem 14. juni og 14. juli sidste år på ukendt sted i København samt ved om aftenen 14. juli i en baggård ved Baggesensgade på Nørrebro i København at have fremvist den "LTF"-tatovering, han havde fået lavet under sit ene øje.

Dermed deltog han ifølge anklagemyndigheden i at videreføre LTF, da tatoveringen - som det nævnes i anklageskriftet - var et udtryk for medlemskab af banden.

Baggesensgade er lige rundt om hjørnet fra Blågårds Plads, hvor LTF i sin tid opstod.

Den 27-årige har tidligere i forbindelse med en anden retssag erkendt, at han var tilknyttet LTF. Den 27-årige blev idømt et år og tre måneders fængsel for sin rolle i røveriet.

I marts blev 11 personer idømt mellem 30 dage og 4 måneders fængsel for at videreføre LTF ved 22. marts 2022 at have været med på et gruppebillede, der blev taget på Blågårds Plads, ligesom de efterfølgende deltog i en fællesmiddag på en restaurant.

Sponsoreret indhold