Krimi5. april 2024

12-årig mistænkt for skoleskyderi i Finland: Har talt med sine forældre

Barnet, der er mistænkt for at stå bag skoleskyderiet i Finland, fik torsdag lov til at mødes med sine forældre
Torsdag bliver to af de børn, som blev skudt ved et skoleskyderi i Finland, fortsat behandlet på hospitalet. Deres skader beskrives som livstruende.
Torsdag bliver to af de børn, som blev skudt ved et skoleskyderi i Finland, fortsat behandlet på hospitalet. Deres skader beskrives som livstruende.
 Foto: Roni Rekomaa/AFP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: To børn fortsat indlagt efter finsk skoleskyderi: - Deres liv er i fare

Torsdag fik den 12-årige dreng, der er mistænkt for at stå bag det dødelige skoleskyderi på Vantaas Viertola skole i Finland, lov til at møde sin forældre.

Mødet foregik kortvarigt i et overvåget anlæg. Det var første gang siden han tirsdag angiveligt gik ind på skolen, der ligger i udkanten af Helsingki, og skød tre jævnaldrene elever.

En 12-årig dreng døde den dag.

Det skriver det finske medie MTV Uutinen.

Det var først, da hele hans omgangskreds havde afgivet forklaring, at den 12-årige dreng fik lov til at mødes med sine forældre. Han er foreløbigt i de sociale myndigheders varetægt og altså ikke i politiets, da han er under 15 år.

Torsdag var meldingen, at de to 12-årige piger som også blev skudt, fortsat er på hospitalet og behandles for skader, der beskrives som livstruende.

Planlagt

Onsdag oplyste politiet, at den 12-årige havde sagt, at han var offer for mobning, og at det er motivet til angrebet.

Under afhøringer skulle drengen have erkendt gerningen.

Gerningsvåbnet - en pistol - tilhørte et familiemedlem til drengen. Politi er fortsat ved at efterforske, hvordan drengen fik adgang til våben.

Politiets foreløbige undersøgelser peger på, at skoleskyderiet i Vantaa i Finland var planlagt.

Politiet har beslaglagt en telefon og en computer, hvor der er fundet materiale, der understøtte teorien, om at skyderiet var planlagt.

- Af efterforskningsmæssige årsager er vi ikke i stand til at sige mere om denne sag, sagde lederen af efterforskningen, kriminalkommisær Marko Särkkä.

Onsdag morgen flagede alle offentlige bygninger i Finland på halv. Landet var i 2007 og 2008 vidne til to skoleskyderier.

Sponsoreret indhold