Kongelige26. januar 2023

Stækket og svag: Alex holder Martin i skruetvinge

Milliongælden til grevinden hindrer Martin Jørgensen i at folde sig ud på natklubberne som i gamle dage
Der er langt fra kysset til nutidens forhold mellem Martin og grevinden.
Der er langt fra kysset til nutidens forhold mellem Martin og grevinden.
 Foto: Aller Media

Martin Jørgensen var glat som en ål, da han forleden smøg sig uden om tilbagebetalingskravet på mere end 5,4 millioner kroner, som grevinde Alexandras advokat præsenterede for ham i Retten på Frederiksberg.

Grevinden fik ikke en øre, men retssagen fik alligevel konsekvenser for hendes 44-årige eksmand. Efter nogle dage hvor Martin Jørgensens arbejdsgiver Rekom, ejet af den 46-årige barkonge Adam Falbert, i medierne blev fremstillet som sponsor for livsnyderen Martin Jørgensen, meddelte Alex’ eksmand, at han havde” sagt sit job op”.

For Martin blev det et farvel til lønnen på 50.000 kroner om måneden. Rekom slipper for mere dårlig omtale. Om Martin fortsat har råd til at betale Adam Falbert 14.000 om måneden for at bo i den 123 kvadratmeter store lejelejlighed på Frederiksberg vil tiden vise.

Martin Jørgensen i gældsslæden – en Mercedes GL 350 – som bl.a. blev brugt til at køre Nikolai og Felix til og fra fra skole.
Martin Jørgensen i gældsslæden – en Mercedes GL 350 – som bl.a. blev brugt til at køre Nikolai og Felix til og fra fra skole.
 Foto: Thomas Laursen

En sort sky

Milliongælden til Alexandra hænger som en sort sky over Martin. Han kan ikke købe fast ejendom, bil eller låne penge i banken. Og hvis han en dag vinder i Lotto eller arver, så vil grevinden og hendes advokat være over ham, når pengene udbetales.

I retten blev Martin Jørgensen erklæret insolvent, og det næste halve år slipper han således for at afdrage på sin gæld.

Martin erklærede, at han intet har af værdi, men der blev ikke spurgt til, om han i stedet for at lease biler kunne benytte en af de bycykler, han var med til at sælge til Københavns Kommune. Eller om han kunne finde en mindre og billigere bolig – så han kan begynde at afdrage på sin gæld til Alexandra.

Ude af familiefirma

Det der med at præsentere sine kreditorer for tomme lommer er ikke nyt for Martin Jørgensen.

Bilfinansieringsbanken Santander stævnede ham for seks år siden i et forsøg på at få ham til at betale en gæld på 811.306,37 kroner, men også der erklærede Martin sig ude af stand til at betale.

På papiret er Martin ikke involveret i familiefirmaet JJ Film, men han har arbejdet for det – og det var da også, mens han fungerede som film- og lydmand for JJ Film, at han scorede prins Joachims daværende hustru.

Mens Martin var på den grønne gren, tilbragte han en stor del af tiden i Tyrkiet sammen med Alexandra og hendes sønner Felix og Nikolai.
Mens Martin var på den grønne gren, tilbragte han en stor del af tiden i Tyrkiet sammen med Alexandra og hendes sønner Felix og Nikolai.
 Foto: Aller Media

Sammen med sin 38-årige bror Mads, der er ejer af og direktør for JJ Film, boede Martin i en periode billigt i en Valby-ejendom, som deres far, 71-årige Jacob Jørgensen, ejer. I dag udlejes ejendommen fortsat – blot ikke til Martin.

Uansvarlig livsførelse

JJ Film har i årtier lavet film om kunstnere og kongelige og foreløbig tyder intet på, at Martins uansvarlige livsførelse – der ud over milliongælden også omfatter promillekørsel samt en datter, han fik som 16-årig og som han ingen kontakt har til – har påvirket filmselskabets adgang til de kongelige gemakker.

Efter Alexandra og Martins skilsmisse i 2015 har JJ Film med Mads Jørgensen i spidsen lavet dokumentarfilm om både kronprinsen og dronningen, og indtjeningen var på over 1,8 millioner kroner i både 2020 og 2021.

Så det er en god stabil forretning, Jacob Jørgensen har skabt, og eftersom han allerede har overdraget hele firmaet til sin yngste søn Mads, så arver Martin intet af JJ Film.

Familiens sorte får

Men familien har stadig værdier. Martins far har to huse nær Nordisk Film i Valby samt en ejendom i Pietrasanta i Italien. De vil formentlig indbringe mindst 10 millioner kroner. Og i 2021 fik Jacob Jørgensen 9,7 millioner for salget af en kontorejendom i Valby.

Om Jørgensen-familiens sorte får Martin får mere end det, han ifølge reglerne om tvangsarv har ret til, kan kun indholdet af Jacob Jørgensens testamente afsløre – og det er ikke tilgængeligt for offentligheden. Mads og Martin skal i øvrigt dele arven med deres søster Mai.

Martin er stækket og eftersom han ikke længere har adgang til andre folks penge, må han hver dag leve fra hånd til mund. Alt imens ekskonen Alexandra våger over ham – klar til at hapse alt af værdi.

Sponsoreret indhold