Kongelige4. juli 2020

Sørgeligt nyt for Meghan og Harry

De botswanske elefanter står hertugparrets hjerter nær - lige nu dør de på mystisk vis i hobetal
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega638989_002.jpg
 Foto: MEGA

I går kom det frem, at elefanterne i Botswana dør på mystisk vis. Og den sørgelige nyhed rammer ifølge magasinet Hello! prins Harry og hertuginde Meghan hårdt.

Det afrikanske land og dets elefanter står nemlig deres hjerter uendeligt nær: Parret cementerede nemlig deres forhold under en romantisk campingtur i Botswana, og Harry endte da også med at fri med en ring, som var prydet med en diamant fra det afrikanske land.

Tilbage i 2017, da han og Meghan blev interviewet omkring deres forlovelse, afslørede prinsen, at han og Meghan sammen tog til Afrika efter blot to dates i London.

- Det var måske omkring tre eller fire uger efter, at det lykkedes mig at overtale hende til at komme med mig til Botswana. Vi camperede under stjernerne, og det var simpelthen bare så fantastisk, lød det dengang fra den nyforelskede og nyforlovede prins.

I foråret lagde hertuginde Meghan også stemme til Disney-filmen "Elephants", som netop handler om de botswanske elefanter, og hendes "løn" for tjansen donerede hun til velgørenhedsorganisationen Elephants Without Borders.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200703-065448-l-1920x1288we.jpg
 Foto: Photographs Obtained By Reuters/Reuters/Ritzau Scanpix

Foto: Photographs Obtained By Reuters/Reuters/Ritzau Scanpix

I Botswana står man nu over for et stort mysterie: Siden maj har man fundet over 350 døde elefanter, og forskere kan ikke forklare de mange dødsfald.

Botswana har med 135.000 individer den største bestand af elefanter, men verden over er bestanden nedadgående.

Derfor er der også stor mystik omkring, hvorfor de store, grå dyr nu dør i massevis.

The Guardian skriver, at nogle af elefanternes lig er fundet med ansigtet nedad, hvilket indikerer, at de er kollapset meget pludseligt.

De fleste af de døde elefanter er fundet døde nær vandhuller nær Okavango Delta, men i nabolandet Namibia har man ikke oplevet de mystiske dødsfald.

Krybskytter er berygtede for at lægge cyanid ud for at forgifte elefanter, men den forklaring er dømt usandsynlig, idet elefanterne er fundet med deres stødtænder intakte. Desuden er ådselædere som hyæner, løver og gribbe ikke fundet døde, efter de har spist af elefant-kadaverne.

Lokale vidner fortæller til The Guardian, at de så elefanterne gå rundt i cirkler, før de døde, og det kan antyde, at det er noget neurologisk, der har ramt de ædle dyr.

De botswanske myndigheder har sendt prøver ind for at få løst mysteriet, men prøvesvarene lader vente på sig på grund af coronapandemien.

Sponsoreret indhold