Kongelige12. april 2022

Slut med mors garderobe: Nu venter uniformen, "Bella"!

Et nyt liv venter prinsesse Isabella, når hun flytter hjemmefra til sommer
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fra Amalienborg til sovesal. Sådan lyder fremtiden for kronprinsparrets store prinsesse, Isabella, der har ønsket at gå i fætter Nikolais og storebror Christians fodspor og starte på kostskolen Herlufsholm til sommer.

I modsætning til de ældre drenge i familien, begynder Isabella sin udflytning allerede et år før gymnasiet. Det betyder, at hun kun lige er fyldt 15 år, før hun skifter sengen på Amalienborg ud med en på en sovesal i udkanten af Næstved.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/isabella_3.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Den modebevidste unge prinsesse Isabella har gjort sig bemærket ved at få lov at låne fra sin mors garderobe.
Den går dog ikke på den konservative kostskole med strenge påklædningsregler. (Foto: Hanne Juul)

Skoleskiftet er ganske hendes eget ønske, lyder det i pressemeddelelsen fra hoffet.

– Det viser noget om, at hun er en meget selvstændig ung dame, fordi hun tager det valg på dette tidspunkt, siger historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mary_2_16.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Christian måtte vente
Ifølge historiker Lars Hovbakke Sørensen er det helt efter bogen, at prins Christian ventede til gymnasieårene med at blive herlovianer, mens Isabella får lov allerede i niende klasse.
– Christians rolle er særlig, fordi han skal være konge en dag. Derfor er det vigtigt, at han får kontakt med og føling med “almindelige” mennesker og ikke bare privatskole-jetsettet fra han var helt lille.
– Det er knap så vigtigt for Isabella, for hun får ikke den samme fremtrædende rolle i kongehuset fremover. For hende kan det derfor godt give god mening for at komme på Herlufsholm på et lidt tidligere tidspunkt. Hun skal ud og skabe sig kontakter blandt de mennesker, som kan finde på at sende deres børn til Herlufsholm, siger Hovbakke, som tror, at tvillingerne Vincent og Josephine, 11, selv får lov at vælge, om de vil på Herlufsholm. (Foto: Hanne Juul)

– Det passer også med den type opdragelse, som kronprinsparret har givet deres børn. Det har ikke været en streng opdragelse, børnene har lært, at de selv kan tage nogle valg og være selvstændige individer, og det kan man se nu, siger han.

Nye regler

Isabella har da også tidligere vist stærke tegn på, at hun er en selvstændig ung kvinde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/isabella_3_3.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Selv om farmand også er fodboldgal, tager Isabella gerne i Parken uden – og har i stedet en veninde med. (Foto: Martin Høien)

Hun er et par gange taget i Parken uden sin familie for at følge de rød-hvide fodbolddrenge, og hun er også begyndt at betræde den røde løber på egen hånd – som da hun pludselig troppede op ved åbningen af cykelmærket Mates nye flagskibsbutik nær Rundetårn sammen med et par veninder og en livvagt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/isabella_1_3.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Isabella kan til pinse snuse lidt til sin nye by, når Royal Run for første gang løbes på vejene i Næstved. (Foto: Hanne Juul)

Teenageprinsessen, der ikke er bange for at irettesætte Mary med en “Er du helt væk?”-kommentar, skal nu vænne sig til at leve under de regler, som nu en gang eksisterer på en 457 år gammel skole.

Snart vil hun ikke længere kunne vise sig til undervisning i andet end den dertilhørende skoleuniform. Selv undertøjet findes der regler for på Herlufsholm: Her tolereres ikke andre farver end hvid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/isabella_2_2.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Der er stadig to år tilbage af prins Christians tid på den sydsjællandske skole, hvor han får selskab af lillesøster. (Foto: Birger Storm)

En dyr omgang

Isabellas nye klassekammerater kommer til at være en blanding af unge fra hele verden og fra resten af Danmark samt lokale sydsjællandske elever, der kun deltager i undervisningen om dagen for så at tage hjem til mor og far for at sove.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/isabella_5_3.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Isabellas fætter Nikolai, 22, tog de tre gymnasieår på Herlufsholm og gik derfra med en hue og en kæreste, Benedikte, som han har holdt fast på lige siden. (Foto: Kaspar Wenstrup)

De elever, der bor på skolen i de smukke omgivelser, må bede mor og far gribe dybt i lommen. Et år som kostelev koster forældrene 157.000 kroner – og det beløb kan Mary og Frederik altså gange med to de kommende år, hvor både Christian og Isabella er i skoleuniformen.

Sponsoreret indhold