Kongehusekspert: Så dårligt er forholdet mellem prinserne

(Foto: Claus Poulsen)

Den 26. maj fyldte kronprins Frederik 50 år, og ugen op til deltog adskillige danskere i fejringen af ham. Blandt andet under Royal Run, hvor Frederik som bekendt trak i løbeskoene for at blive hyldet i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og til sidst København.

Omvendt forholdt det sig med kronprinsens lillebror, prins Joachim.

For selv om der var fine muligheder for at vise sin pseudotvilling respekt flere steder i landet, undgik Joachim åndenød på Royal Run-ruterne og var heller ikke at se på sidelinjen som hepper.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kronprins Frederik til Royal Run

Frederiks Royal Run blev også gennemført uden Joachim som deltager eller tilskuer. (Foto: Mikael Rieck)

Åbenbart kom det også som en overraskelse for prinsen, at han skulle deltage i brormands festligheder i løbet af weekenden. I hvert fald meldte prins Joachim bare tre dage før løbsstart fra til Classic Race Aarhus, hvor han skulle have deltaget, med den begrundelse at hans deltagelse pludselig var ”påkrævet” i København:

– I forbindelse med H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag er min og min families deltagelse i fejringen påkrævet, og jeg kan ikke være på flere steder på én gang, siger prins Joachim om sit pludselige indfald.

Det sene afbud til hans elskede racerløb – og dermed også den sene tilmelding til sin brors store dag kommer måske ikke som den store overraskelse, hvis man kender brødrenes forhold – eller mangel på samme – de senere år.

Joachim beskrev selv den kolde luft i bogen ”Frederik – kronprins af Danmark” fra 2008, hvor prinsen fortalte, at han havde skuffet sin bror, fordi han ikke havde inddraget og brugt ham mere under sin skilsmisse fra Alexandra.

– Man aner en vis modvilje eller i det mindste ærgrelse over at skulle sige nej til ræs og ja til Frederiks fest, lyder det fra kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Prins Joachim og kronprins Frederik

Brødrene var tidligere pot og pande, men efter Joachims skilsmisse fra Alexandra gik noget galt i forholdet, har Joachim tidligere fortalt. (Foto: All Over Press)

– Det modsiger i hvert fald ikke, at deres forhold er dårligt, siger Sebastian Olden-Jørgensen.

Ekspertkollegaen Søren Jakobsen finder det også besynderligt.

– Naturligvis skal en bror være med til en 50-års fødselsdag. Alt andet ville demonstrere en familieafgrund mellem dem.

– Det ligner en demonstrativ handling at trække den så langt, som han gør.

– Dermed står han og kigger ned i afgrunden, lyder det dramatisk fra Søren Jakobsen.

Læs mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close