Nyheder28. februar 2016

Marie er fornuftig husmor: Vi tømmer køleren

Den 40-årige prinsesse var den helt rigtige frontfigur, da nyt supermarked med overskudsmad åbnede på Amager
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20160222_wen_-_marie_38.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Mandag var Marie i supermarkedet, men ikke et helt almindeligt et af slagsen. Den 40-årige prinsesse åbnede Danmarks første supermarked med overskudsmad på Amager.

Og Marie, der selv er mor og hustru, afslørede, at hele familien er opmærksom på at undgå madspild hjemme i de royale gemakker på Emiliekildevej i Klampenborg nord for København.

– Vi køber ind med fornuft og spiser op. Vi prøver at købe ind, når køleskabet er tomt. Det er virkelig vigtigt, sagde prinsessen.

De skal spise op
Og hjemme hos Marie og Joachim taler parret også med børnene Henrik på seks år og Athena på fire om at undgå, at den daglige mad går til spilde.

– Ja, selvfølgelig. De skal spise op. De forstår det godt. De ved fra mine rejser, at der er mange børn og voksne, der sulter i verden, fortalte Marie, der som protektor har rejst med Folkekirkens Nødhjælp i fattigere egne af verden.

https://imgix.seoghoer.dk/sh-35376.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Marie og Joachim gør noget ud af at spise sammen med børnene Athena på fire og Henrik på seks – og Nikolai og Felix, når de er i hjemmet i Klampenborg (Foto: Kaspar Wenstrup)

Både Marie og Joachim har tidligere fortalt, at de er vilde med at lave mad.

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_11.png

Henter børn i regnvejr
Og Marie kunne også godt finde på at købe overskudsmad.

– Alle varer her er gode, og sidste salgsdato er sat, før varen faktisk bliver dårlig, smilede prinsessen.

https://imgix.seoghoer.dk/20160222_wen_-_marie_6.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Marie markerede åbningen af Folkekirkens Nødhjælps supermarked på Amager. I det nye supermarked WeFood kan kunderne købe varer, som ikke kan sælges til fuld pris. Det kan f.eks. være en appelsin med en brun plet eller en pakke cornflakes, som er blevet skæv (Foto: Kaspar Wenstrup)

Rollen som husmor er tydeligt vigtig for Marie, og selv om hun er prinsesse, lever hun på mange måder et liv som mange andre mødre.

– Danske mødre er ”wonder women” (vidunderkvinder, red.). De prøver at nå det hele. De skal både hente børn i regnvejr og lave mad om aftenen. Modige og stærke kvinder.

Jeg forsøger at være sådan, sagde hun i forbindelse med sin 40-års fødselsdag til Billed-Bladet.

https://imgix.seoghoer.dk/20160222_wen_-_marie_32.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Nogle af varerne sælges i WeFood, fordi emballagen er i stykker. Her ser Marie på tærte med ødelagt indpakning sammen med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (Foto: Kaspar Wenstrup)

Sponsoreret indhold