Kongelige28. april 2022

Prinsesse Ingrid Alexandra laver "en Christian": Springer ud som ishockeyfan

Den norske prinsesse blev spottet i en trøje fra hjemmeholdet, da hun sad på lægterne til en Storhamar-kamp
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20220121-170148-2-1600x1238we.jpg
 Foto: Lise Åserud/NTB/Ritzau Scanpix

Det skabte kæmpe debat og medieopmærksomhed, da prins Christian 2. påskedag blev spottet til kampen mellem FCK og Brøndby iført et FCK-halstørklæde.

Men det har tilsyneladende ikke afskrækket Norges prinsesse Ingrid Alexandra fra at gøre den danske prins kunsten efter.

Da Storhamar søndag tog imod Stavanger i den norske ishockeyturnering, blev den 18-årige prinsesse spottet på tilskuerpladserne iført hjemmeholdets trøje.

Det skriver SE og HØR i Norge, der har billedet.

Prinsesse Ingrid Alexandra var angiveligt på privat besøg hos en veninde i byen Hamar, som er kusine til en af spillerne.

Nordmændene virker dog ikke til at hidse sig lige så meget op som danskerne.

Kommunikationschef i det norske kongehus Gurli Varpe er i hvert fald ikke bekendt med, at der skulle være kommet nogen reaktioner på prinsessens påklædning.

Udsat for mediestorm

Da prins Christian blev spottet med sit FCK-halstørklæde vækkede det voldsomme reaktioner på de sociale medier – primært fra Brøndby-fans.

– Jeg elsker kongehuset, men dette er dumt. Tankeløst. Unødvendigt. Prins Christian burde have holdt sig til at holde med diverse landshold. Han ved tydeligvis ikke, hvor meget fodbold betyder for mennesker ude i landet. Det kunne han godt have tænkt på, skrev en Twitter-bruger blandt andet.

I første omgang ville kongehuset i første omgang ikke kommentere på historien med begrundelsen om, at det var et privat anliggende.

Men som debatten voksede, så kongehuset sig nødt til at reagere.

Artiklen fortsætter under billedet …

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/prins_christian.jpeg
 (Foto: Viaplay)

Prins Christian blev spottet på tv til kampen mellem FCK og Brøndby 2. påskedag. Foto: Viaplay

– Ligesom alle andre fodboldglade danskere skal prins Christian have lov til at gå til en fodboldkamp uden at blive udsat for en efterfølgende mediestorm. Det er ganske enkelt ikke rimeligt, siger kommunikationschef i kongehuset, Lene Balleby, til Ritzau.

Kongehuset oplyste, at halstørklædet ikke var et, prins Christian selv medbragte. De blev tvært imod delt ud til alle i det område, hvor prinsen sad.

– At prinsen som 16-årig ikke lige overskuer konsekvenserne ved at have halstørklædet om halsen, det synes jeg ikke, han skal klandres for, siger Lene Balleby.

Sponsoreret indhold