Prinsesse Athena fylder otte år: Fuld fart frem

Athena fylder 8 år i dag.

Athena fylder 8 år i dag.

(Foto: Claus Fisker)

Som en rigtig fars pige har Athena arvet glæden ved at sætte sig bag rattet og viser hvert år sin store glæde ved at deltage i sæbekasseræset ved Classic Race i Aarhus.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Prinsesse Marie, prins Joachim, prins Henrik og prinsesse Athena.

Prinsesse Marie, prins Joachim, prins Henrik og prinsesse Athena til Classic Race i den jyske hovedstad. (Foto: Aller Media)

I dag kan prinsessen ræse hjem fra skole til fejring og gaver i anledning af, at hun runder otte år – og altså kun er 10 år fra at kunne få sit eget kørekort i hånden.

Fars pige

Nok er prinsessen en selvstændig frøken, men med blot otte år på bagen er der stadig brug for støtte fra forældrene i ny og næ.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Joachim hjælper sin datter med at gå på stylter. (Foto: Martin Høien)

Da Athena for et par år siden skulle i skole for første gang, var det heller ikke nemt for far at lokke hende ud af huset i Klampenborg.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Prinsesse Athenas første skoledag.

Prinsessen var ikke just tilfreds med situationen på sin første skoledag. (Foto: Mikael Rieck)

Bor i Paris

Med tre storebrødre bliver der helt sikkert passet godt på Athena nu og i fremtiden – for tiden er det dog kun Henrik, 10, der leger med lillesøster i Paris, mens Nikolai, 20, og Felix, 17, er blevet hjemme i Danmark.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Her er hele familien samlet i anledning af Joachims 50-års fødselsdag sidste år. (Foto: Hanne Juul)

I dette skoleår er den danske skole nemlig skiftet ud med en fransk af slagsen i Paris, men omstillingen har ikke nødvendigvis været så hård. Den tosprogede pige har altid talt fransk derhjemme med sin mor.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Selv om fødselaren ser lidt misfornøjet ud i situationen på billedet, afslører hendes tøj, at hendes nuværende hjemby, Paris, har en særlig plads i Athenas snart 8-årige hjerte. (Foto: Thomas Laursen)

Ud over mor, far og storebror Henrik er det lige for tiden de franske bedsteforældre, der er tættest på prinsessen, men når hun er hjemme i Danmark, står den selvfølgelig også på besøg hos farmor Margrethe, som senere i år fylder 80 år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Athena er den yngste af dronningens otte børnebørn. (Foto: Hanne Juul)

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close