Kongelige18. april 2020

Prins William og Kate Middleton giver sjældent interview

I et sjældent interview fortæller William og Kate om at være i karantæne, om prins Charles, der blev smittet med coronavirus og om at undervise børnene hjemmefra
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/shutterstock_editorial_10573446bv.jpg
 Foto: MEGA

I det nye interview med BBC taler hertugen og hertuginden af Cambridge om coronapandemien og blandt andet om, hvor stressende det kan være at være lukket inde i sit eget hjem.

For at komme igennem det mener prins William, at det er særdeles vigtigt, at man får talt med nogle mennesker og sætter ord på det, der er svært i coronatiden.

- Mange mennesker har ikke nødvendigvis tænkt over deres mentale sundhed, måske aldrig nogensinde. Og lige pludselig haler det her miljø, vi er i, ind på dig, siger prins William og fortsætter:

- Jeg tror, det vigtigste er at tale. Jeg synes altid, det er undervurderet, hvor meget det at tale kan gøre.

William og Kate har arbejdet hjemmefra i coronatiden
Artiklen fortsætter efter billedet...

Prins Charles ramt af coronavirus

I slutningen af marts kom coronavirus helt tæt ind på livet af prins William, da hans fader, prins Charles, blev smittet, og det var en skræmmende oplevelse for den 37-årige prins.

- Jeg må indrømme, at jeg først blev en hel del bekymret. Han passer til den aldersprofil, som er, du ved, ret risikabel, siger han og fortsætter:

- Jeg tror det sværeste for ham, var, at han blev nødt til at stoppe op og ikke var i stand til at gå ud og få noget frisk luft og gå en tur. Han er vanvittig med at gå, elsker bare at gå.

Kate og William har ligesom alle andre familier også været i hjemmekarantæne, og det har ifølge Kate haft sine op- og nedture - også hjemme hos dem, hvor børnene også er blevet sat ind i, hvad der foregår i resten af verden.

https://imgix.seoghoer.dk/cambridge_children.png
 Foto: MEGA

Prins William fotograferet af Kate med parrets tre børn George (tv.) på seks år, Charlotte på fire år og Louis på snart to år. (Foto: MEGA)

- Du vil ikke skræmme dem og gøre det hele alt for overvældende. Jeg synes, det er passende at anerkende det på simple måder og på nogle alderstilsvarende måder.

Hjemmeundervisning på helligdage

Når det kommer til hjemmeundervisningen af børnene, lader det dog til, at parret har taget det et skridt længere end andre normale familier har.

- Ja, hjemmeundervisning er sjovt, siger en grinende prins William, der altså ikke lader til at have haft nogle problemer med at skulle undervise sine børn.

- Fortæl det ikke til børnene, men vi har faktisk holdt det kørende hen over helligdagene. Jeg føler mig meget streng, siger Kate Middleton, der desuden roser sine børn for deres udholdenhed.

Torsdag kunne en ekspert i det britiske kongehus fortælle, at der hjemme hos William og Kate er opstillet en række strenge regler for, hvor meget skærmtid børnene får.

Så i stedet for "Gurli Gris" har den stået på skoleopgaver og pligter. Hvem har også sagt, at det skulle være sjovt at være kongelig?

Sponsoreret indhold