Kongelige 16. juni

Prins Nikolai taler ud om sin tid på Herlufsholm helt uden at sige noget

Prins Nikolai formår at tale om sin tid på den skandaleramte skole uden at berøre de beskyldninger, der har ramt hans tidligere skole
Prins Nikolai

Prins Nikolai sætter ord på sit ophold på den voldsramte skole Herlufsholm.

Foto: Hanne Juul

I maj kom det som bekendt frem, at vold og krænkelser gennemsyrer kulturen på Herlufsholm, da  TV 2 viste dokumentaren “Herlufsholms hemmeligheder”.

Dokumentaren er baseret på intet mindre end 50 elevers beretninger om seksuelle krænkelser, grov mobning og vold, som altså er hverdagskost på den skandaleombruste skole.

Kronprinsparret var hurtigt ude og tage afstand fra rædslerne, men siden har de været meget fåmælt om deres børns skolegang på Herlufsholm, og det lader til, at andre medlemmer af kongehuset kører samme stil og blåstempler den voldsramte skole.

I et nyt hyggeligt interview med Billed-Bladet, som er på gaden i dag, formår prins Nikolai at komme ind på sin tid på Herlufsholm helt uden at berøre det emne, som optager hele Danmark i øjeblikket.

– Det er de år, man bliver formet i. Der er i hvert fald rigtig mange indtryk, man suger til sig. Jeg gik jo på kostskole i fire af mine teenageår, så det er klart, at jeg har brugt meget tid dernede med mine kammerater og venner og knyttet en mase bånd, siger prins Nikolai, som fuldstændig undlader at sætte ord på de voldsomme beskyldninger, der har ramt hans tidligere skole. Han siger i stedet, at han har nydt sin tid på Herlufsholm:

– Det har jeg været glad for, men ellers har den tid ikke været så meget anderledes end så meget andet i mit liv, siger han i interviewet, hvor han også kommer ind på, hvordan det var at flytte hjemmefra i en tidlig alder.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Ja, jeg flyttede hjemmefra, da jeg var i 14-15 årsalderen. Det er nok tidligere, end de fleste andre oplever det. Men jeg har ikke prøvet andet, så for mig har det egentlig været naturligt nok. Det var svært at give slip på sine forældre og at skulle forholde sig til nye rammer. Der var en masse nye indtryk. Men jeg fandt meget hurtigt ind i den rytme, som var dernede.

Dropper ikke Herlufsholm

Voldtægter, et miljø, hvor børnene på sovesalene ikke vidste, om de blev vækket af knytnæveslag eller en finger i numsen og ugentlige tæsk fra 3. g’erne er blot nogle af de gruopvækkende detaljer, der kom frem i dokumentaren.

Rædsler, som altså ikke har fået kronprinsparret til at trække deres ældste søn ud af skolen, men i stedet øger de opbakningen og sender endnu et af deres børn afsted.

Forleden bekræftede kongehusets kommunikationschef Lene Balleby således endelig, at Frederik og Mary holder fast i planen om at sende Isabella ned på voldsskolen, hvor hun skal begynde i niende klasse til august.

Siden har det helt store spørgsmål været, hvorfor de har besluttet at lade deres to ældste børn gå på skolen, når den med al tydelighed strider mod alt det, som blandt andet Mary Fonden står for.

Men hver gang pressen forsøger at få svar, laver Danmarks kommende regentpar en undvigemanøvre.

Forleden besøgte Mary, i sin egenskab af forkvinde for Mary Fonden, Haslev Idrætsefterskole for at tale om ensomhed, usikkerhed og fællesskab.

Kronprinsessen var fuldt ud forberedt på, at pressen ville stille spørgsmål om Herlufsholm og hendes børn fremtid på skolen samt, hvordan hun som forkvinde for Mary Fonden kan forsvare at sende sine børn i den skandaleramte skole, og hun foregreb situationen ved at lire en forberedt smøre af, inden hun takkede af og styrtede afsted.

– Jeg ved, at der sikkert er nogen, der vil stille spørgsmål til min rolle som forkvinde ved Mary Fonden. Til det vil jeg sige, at mobning og vold aldrig er acceptabelt og kan aldrig retfærdiggøres. Det skal bekæmpes og forebygges. Det var min holdning for 15 år siden, da jeg startede Mary Fonden, og det er også min holdning i dag, sagde hun blandt andet.

Senere samme dag kastede kronprins Frederik glans over genåbningen af Designmuseet, og han havde tydeligvis også forventet, at pressen ville stille ham et par spørgsmål i samme boldgade.

Men han havde modsat sin hustru ikke forberedt en luns, han kunne give til pressen –  i stedet  ignorerede vores kommende konge journalisterne, der ligesom de øvrige danskere bare gerne vil vide, hvordan de kan forsvare at sende prins Christian og prinsesse Isabella på Herlufsholm.

Da han var kommet lidt på afstand, kunne mand høre ham sige til sin følgesvend:

– Det var forventeligt.

Kritik i kommentarsporet

Ovenstående emne ligger tydeligvis de danske skatteydere på sinde. For i kommentarsporet under opslaget af Marys besøg på idrætsefterskolen, flyder det med syrlige kommentarer som:

– Det klinger sku’ noget hult, at kronprinsen prøver på at bevare facaden, når hun/de vælger at have deres børn grenende på en skole der står for alt andet end det hun formidler i dag!!! Ingen troværdighed tilbage.

Artiklen fortsætter under opslaget …

– Det klinger noget hult. Ja nærmest hyklerisk. Desværre. Havde ellers stor respekt for vores kronprinspar

– Det er en ret fesen fornemmelse. En kende dobbeltmoralsk, måske. Med tanke på hvor de nu engang vælger at sende Danmarks kommende konge samt Isabella hen. Jeg har det bare dårligt med på et eller andet plan at støtte det der foregår på Herlufholm ved at sende to kongelige på skoleophold for mine surt optjente skattepenge

– Hun er ligeglad med andres børn og mobning. Hun vil jo bare gerne fortsætte sin dyre livsstil. Tror altså ikke hun ligger vågen om natten over andres børn bliver mobbet.

Det er muligvis første gang Mary er blevet ramt af et stormvejr i den tid, hun har været kronprinsesse af Danmark.

Sponsoreret indhold