Kongelige 29. december 2017

Prins Nikolai: Hong Kong kalder

Når den 18-årige prins til sommer får studenterhuen på hovedet på Herlufsholm, venter der sandsynligvis en studie- og erhvervskarriere uden for Danmark.
Foto: Kaspar Wenstrup

Glem alt om et liv på den lade side og offentlig forsørgelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

18-årige prins Nikolai skal ligesom sine tre søskende og kronprinsparrets tre yngste børn klare sig selv økonomisk, når de bliver voksne.

Så efter at charmeprinsen har fået studenterhuen på hovedet på Herlufsholm Kostskole til sommer, vil han formentlig starte på en international erhvervskarriere.

Og den kan meget vel bringe ham til Hongkong, hvor hans forældre i sin tid mødte hinanden.

– Det vil være helt oplagt, at han tager en tur til Hongkong for at arbejde for den danske milliardær Hans Michael Jebsen, mener kongehusekspert Søren Jakobsen, som har skrevet flere bøger om den danske overklasse og det danske erhvervsliv.

– Der vil han få adgang til den internationale verden, som han har brug for at komme ind i. Hans Michael Jebsen er i øvrigt ven med prins Joachim. De ejer Schackenborg Slotskro sammen, og Jebsen og hans hustru er gæster til de officielle fester i prins Joachims familie, lyder det.

Gode forbindelser

Det er velkendt, at kongehuset har nær forbindelse til store danske erhvervsvirksomheder som Danfoss, LEGO og Ecco, men det er usandsynligt, at han vil starte sin karriere der, mener Søren Jakobsen.

– Folk vil straks spørge, om han får jobbet, fordi han har forbindelserne, eller fordi han kan noget. Det er ikke nogen god start. Der er knaldhård konkurrence, så prins Nikolai vil blive målt med alle andre unge, fastslår Søren Jakobsen og fortsætter:

– Der er ingen i det danske erhvervsliv, der falder på halen over en titel som prins i dag, og vi har jo ikke længere noget som ØK (Østasiatisk Kompagni), hvor prinser og grever kunne være ansat, siger han.

Studierne venter

Derimod kan Nikolai sagtens komme tilbage til det danske erhvervsliv med tiden, når han først har gjort karriere i udlandet, mener Søren Jakobsen.

Han henviser til, at store erhvervsvirksomheder som eksempelvis Grundfos og Mærsk har sendt deres egne arveprinser til udlandet for at få startet karrieren, før de har vist sig dygtige nok til at komme hjem og ind i familiefirmaerne. Foreløbig skal unge Nikolai dog have en uddannelse, og her vil det være oplagt, at han vender blikket mod USA, mener Søren Jakobsen.

Harvard eller et andet tilsvarende prestigefyldt universitet vil ifølge ham være et oplagt bud.

Læs mere om prins Nikolai og resten af den danske kongefamilie i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold