Kongelige 11. maj

Prins Joachim og grevinde Alexandra sender fælles besked: Vi er rasende

Prins Joachim og grevinde Alexandra har sendt en fælles udtalelse i kølvandet på rektors historie om prins Nikolai, der fik en advarsel under sit ophold på Herlufsholm Kostskole
(Foto: Hanne Juul)

Prins Joachim og grevinde Alexandra er bestemt ikke tilfredse med, at en tidligere rektor på Herlufsholm har udleveret deres søn, prins Nikolai.

Rektoren fortalte tidligere på ugen, at prins Nikolai var blevet hjemsendt nogle dage og havde fået en advarsel, mens prinsen gik på Herlufsholm Kostskole.

Artiklen fortsætter under billedet...

Prins Nikolai i sin klassiske Herlufsholm-uniform. Foto: Thomas Laursen

Tirsdag eftermiddag har prins Joachim og grevinde Alexandra derfor udsendt en fælles udtalelse:

- Som forældre til en tidligere elev på Herlufsholm er vi - for at sige det på godt dansk - rasende over at se vores søn blive udleveret offentligt af hans tidligere rektor, Klaus Eusebius Jakobsen, indleder forældreparret, før de skriver:

- Han har svigtet sin elevs tillid og fortrolighed, og Prins Nikolais straf for i sin tid at overtræde skolens alkoholregler skal ikke bruges til at flytte fokus fra de alvorlige hændelser, som fornyligt er kommet for dagen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Artiklen fortsætter under billedet...

Joachim og Alexandra er bestemt ikke tilfredse med, at en tidligere rektor har udleveret deres søn. Foto: Kaspar Wenstrup

Det var til TV 2 Øst, at den tidligere rektor, Klaus Eusebius Jakobsen, udleverede prins Nikolai. Her fortalte den tidligere rektor, at prins Nikolai havde fået en advarsel, mens han var elev på kostskolen:

– Jeg var overhovedet ikke i tvivl om, at den dreng skulle have en advarsel og det fik han. Og så blev hans far orienteret om det, og det mener jeg er et meget godt eksempel på, at det med at vi holder hånden over særlige grupper, det har intet som helst på sig, sagde han i et interview med TV 2 Øst, hvor han også brød fortroligheden ved at fortælle om prins Joachims reaktion, da han fik beskeden.

SE og HØR har været i kontakt med Herlufsholm for at få en kommentar på de udtalelser, som den tidligere rektor Klaus Eusebius Jakobsen er kommet med om prins Nikolai.

Skolen oplyser til SE og HØR, at de ikke har nogen kommentarer til sagen.

Sponsoreret indhold