Prins Henriks ven i stor nedtur: Fjern min gæld

Lommerne er tomme – og Cherif Ayouty afventer Sø- og Handelsrettens afgørelse.

Lommerne er tomme – og Cherif Ayouty afventer Sø- og Handelsrettens afgørelse.

(Foto: Aller Media)

Han kørte og ejede de dyreste biler, havde skihytte i Schweiz, luksusvilla i Sydfrankrig og kæmpe palæ i Vedbæk, han tjente kassen, var konsul , ven med de rige og kongelige. Så skrev han en bog, hvor han afslørede pikante hemmeligheder om jetsettet, han blev dømt for bestikkelse, og i ni måneder sad han derfor bag tremmer i et fængsel i Abu Dhabi, hvorpå han købte frisørkæden Cha Cha Cha og forsøgte at blive valgt ind i Folketinget.

Nu har den egyptiskfødte ingeniør Cherif Ayouty søgt om gældssanering. Frisørkæden Cha Cha Cha blev lukket med et stort underskud, og Sø- og Handelsretten behandler netop nu sagen, hvor Cherif og hans hustru Susanne forsøger at få eftergivet deres gæld.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Susanne er Cherifs sjette hustru.

Susanne er Cherifs sjette hustru. (Foto: Ritzau Scanpix)

Beskeden bolig

Den nu 74-årige Cherif Ayouty har været gift og skilt en håndfuld gange. Det sjette ægteskab – med Susanne – er efter 11 år stadig fyldt med kærlighed.

Nu bor Cherif sammen med Susanne til leje i en beskeden bolig i Søborg nord for København. Drømmen om at blive folketingspolitiker er begravet. Cherif Ayouty  har nu adresse i en 95 kvadratmeter stor lejlighed i Søborg – området, hvor Danmarks Radio holdt til i gamle dage.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Fra sin lejlighed øverst i denne bebyggelse har Cherif Ayouty udsigt til en masse fine biler – dog ikke i den prisklasse, som han engang var vant til.

Fra sin lejlighed øverst i denne bebyggelse har Cherif Ayouty udsigt til en masse fine biler – dog ikke i den prisklasse, som han engang var vant til. (Foto: Anders Sundling)

– Jeg har det godt. Min politiske karriere er forbi. Mit helbred er fint, og ja – der kører en sag om gældssanering, men det ønsker jeg ikke at tale om. Det er en sag, som kører sin gang i systemet, siger Cherif Ayouty, der sammen med Susanne valgte at flytte til Søborg, fordi de ønskede at være i nærheden af Susannes far.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den tidligere jetsetter har altid været vant til at bo på de dyreste adresser.

Den tidligere jetsetter har altid været vant til at bo på de dyreste adresser. (Foto: Aller Media)

God fortjeneste

Inden flytningen til Søborg solgte Cherif Ayouty i 2014 sin 250 kvadratmeter store københavnerlejlighed nær Langelinie med en fortjeneste på 2,6 millioner kroner. Frisørkæden Cha Cha Cha blev erklæret konkurs året efter.

Korthuset faldt sammen, og nu er det op til Sø- og Handelsretten at beslutte, om parret skal have gældssanering.

Cherif Ayouty trådte for alvor frem i rampelyset, da han efter at have afvist rigmandskvinden Kiki Tholstrups tilnærmelser fandt ud af, at hun beskyldte ham for at tjene sine mange penge ved våbenhandel.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Cherif Ayouty er netop tiltrådt som direktør i ingeniørfirmaet NHsolution A/S. (Foto: Aller Media)

Hævnen var en bog, "Aladdin's intime oplevelser – beretninger fra whiskybæltet", om jetsettet – en bog, hvor seksuelle udskejelser, hykleri og verbale dolke i ryggen blandt whiskybæltets beboere blev beskrevet direkte og uden pynt. Dog blev navnene på de implicerede camoufleret. Således optrådte en nu afdød dansk prinsgemal under synonymet Prins Gayonandof.

Striden med de kendte og udelukkelsen fra jetsettet bundede ikke dybere, end at prins Henrik og kronprins Frederik siden besøgte Cherif i hans daværende hjem i Sydfrankrig.

Det har ikke været muligt at få aktindsigt i gældssaneringssagen, og derfor kendes gældens størrelse ikke.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close