Prins Henrik: Slår sig løs på Tunø

Prins Henrik.

Prins Henrik.

(Foto: All Over)

Han er pensionist, rig og med et helbred, som trives bedst under lune himmelstrøg.

Prins Henrik kunne derfor snildt tilbringe sine otiumsdage i eksklusive omgivelser under sydens sol vartet op i alle ender og kanter.

Alligevel vælger han år efter år at tage turen over de ofte oprørte danske vande for at besøge den lille billøse ø Tunø i Kattegat.

Kongehusets enfante terrible tog turen i en tidligere fiskekutter, der i dag benyttes til at transportere post til og fra øen og turister på salsafari. 

83-årige Henrik er kommet på øen som privatperson siden sine yngre dage, og nu de seneste officielt som protektor for øens festival.

Her er ingen røde løbere, flotte kareter, store limousiner og dyre vine, men derimod en havetraktor med lad som modtagetransport, fadøl og telte til at søge ly for de lunefulde danske vejrguder.

En træls opgave ville mange måske umiddelbart synes, men prins Henrik elsker det.

– Denne ø er så fuld af charme, og så bliver jeg så fantastisk godt modtaget, fortalte han glad om sin forkærlighed for den lille ø.

Og øboerne elsker simpelthen gemalen. 

Sidste år blev prins Henrik mødt med stor begejstring og klapsalver af de fremmødte festivalgæster. Mange steder er der delte meninger om prins Henriks status som det ene eller andet. 

På Tunø er der dog ingen tvivl. Her bliver den tidligere prinsgemal modtaget som en konge. Her er han mere end velkommen.

Se billederne af prins Henriks besøg på Tunø i år i galleriet herunder:

Prins Henrik på Tunø 2017

Læs mere om prins Henrik og det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close