Kongelige 2. februar 2018

Breaking: Prins Henrik har tumor i venstre lunge

Undersøgelser på Rigshospitalet har vist, at prins Henrik har en tumor i venstre lunge
Foto: All Over Press

Kongehuset har netop udsendt en pressemeddelse, der afslører, hvorfor prins Henrik, 83, blev indlagt på Rigshospitalet den 28. januar

- Hans Kongelige Højhed Prins Henrik har siden søndag den 28. januar været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge. Tumoren har heldigvis vist sig at være godartet, lyder det i den korte pressemeddelelse fra kongehuset. 

- Prins Henrik vil i dag blive overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion. Efter endt behandling vil Hans Kongelige Højhed tage ophold på Fredensborg Slot, oplyses det yderligere. 

- I denne forbindelse vil Hendes Majestæt Dronningen i dag tage residens på Fredensborg Slot, afsluttes pressemeddelelsen.

Søndag aften meddelte kongehuset i en pressemeddelelse, at prins Henrik var blevet indlagt.

- H.K.H Prins Henrik er her til aften blevet indlagt på Rigshospitalet i København, skrev kongehuset søndag i en kort pressemeddelelse.

- Prinsen har siden begyndelsen af januar opholdt sig i Egypten og blev for nogle dage siden indlagt på hospitalet. Det er i forlængelse heraf, at Hans Kongelige Højhed nu er kommet hjem for at gennemgå yderligere undersøgelser på Rigshospitalet, lyder det yderligere. 

- Vi har på nuværende tidspunkt intet at tilføje til pressemeddelelsen. Prinsen er kommet godt hjem og er nu indlagt på Rigshospitalet og vil i de kommende dage gennemgå en række undersøgelser, oplyser kongehusets kommunikationschef Lene Balleby til Ekstra Bladet

Prinsen har i Egypten tilbragt en stor del af sin tid med hotelkædeejer Enan Galaly, som er prinsens gode ven. Enan Galaly fortæller til BT, at det er på grund af prinsens generelle helbred, at han må en tur på hospitalet. 

- Indlæggelsen har intet med prins Henriks besøg i Egypten at gøre. Der har ikke været et uheld eller på anden måde sket noget i Egypten, som er skyld i hans indlæggelse. Det har med hans generelle helbred at gøre. Og prinsens helbred vil jeg ikke udtale mig om. Det vil jeg lade hans læger gøre, siger Enan Galaly til BT

I september meddelte kongehuset, at den 83-årige prins havde fået konstateret demens

-Det er med inderlig beklagelse, at Hendes Majestæt Dronningen har bedt Hofmarskallen meddele: I forlængelse af et længere udredningsforløb og senest en række undersøgelser foretaget i løbet af sensommeren har et specialistteam ved Rigshospitalet nu konkluderet, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens, skriver hoffets komunikations- og pressechef Lene Balleby.

- Diagnosen indebærer en svækkelse af Prinsens kognitive funktionsniveau. Omfanget af de kognitive svigt er ifølge Rigshospitalet større end forventeligt for Prinsens alder og kan ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen, skriver kongehuset endvidere.

Det betyder selvfølgelig, at prins Henrik ikke vil deltage i nær så mange aktiviteter fremover.

- Som en konsekvens af diagnosen vil Prinsen fremover yderligere neddrosle sine aktiviteter, ligesom der vil blive taget stilling til protektioner og æreshverv.

Grundet prins Henriks demensdiagnose har den royale familie nu et ønske til både presse og befolkningen.

- Det er Dronningen og den kongelige families ønske, at Prinsen fremover får den ro, som situationen påkræver, skriver Lene Balleby slutteligt i den opsigtsvækkende pressemeddelelse.

Demensdiagnosen kom efter en turbulent sommer, hvor prins Henrik af flere gange er kommet med kontroversielle udmeldinger om bl.a. sin titel og dronning Margrethe.

Siden havde prins Henrik været igennem et udrednigsforløb på Rigshospitalet, og nu var det altså officielt, at den 83-årige prins lider af demens

Sponsoreret indhold