Kongelige 1. februar 2018

Frederik om indlagt Henrik: - Det er bare om at prøve at få ham godt på fode igen

Kronprinsen fortæller til Ekstra Bladet, at han har besøgt sin far på Rigshospitalet, hvor prins Henrik har været indlagt de seneste dage, efter at han blev syg under en ferie i Egypten
(Foto: Peter Grosen)

Prins Henrik blev søndag aften indlagt på Rigshospitalet, efter at den 83-årige prinsgemal blev syg under en ferie i Egypten.

Den sygdomsramte prinsgemal har haft besøg af sin 49-årige søn kronprins Frederik, der efterfølgende har fortalt Ekstra Bladet, at prins Henrik har det godt – og at ”han er i de bedste hænder”.

- Det er bare om at prøve at få ham godt på fode igen, tilføjer kronprins Frederik til Ekstra Bladet.

Hverken kronprins Frederik – eller kongehuset generelt – har afsløret, hvad der præcist er galt med prins Henrik, men kongehuset udtalte tidligere på ugen, at man forventede, at prins Henrik skulle være indlagt i flere dage.

Også prins Joachim har i denne uge udtalt sig om sin fars situation. Efter en prisoverrækkelse i Kolding mandag satte prins Joachim ord på sin fars indlæggelse.

- Han er indlagt, som I ved, og så må vi nu afvente diverse prøver. Så jeg ved sådan set ikke mere end andre, når det drejer sig om, hvad han fejler, fortalte prinsen til Jydske Vestkysten og tilføjede:

- Jeg skal selvfølgelig ind og se til ham, det er klart, tilføjede han.

(Foto: Mikael Rieck)

Prins Henrik har den seneste tid døjet med helbredsproblemer, og søndag aften blev han indlagt. Foto: All Over

83-årige prins Henrik blev indlagt søndag aften, efter at han blev syg under en ferie i Egypten.

- Prinsen har siden begyndelsen af januar opholdt sig i Egypten og blev for nogle dage siden indlagt på hospital.   - Det er i forlængelse heraf, at Hans Kongelige Højhed nu er kommet hjem for at gennemgå yderligere undersøgelser på Rigshospitalet, skrev kongehuset i en pressemeddelelsen.   Kongehuset har altså ikke ønsket at give nærmere svar på, hvornår den 83-årige prins Henrik kom tilbage fra Egypten, eller hvad baggrunden for indlæggelsen er.   Prins Henrik ankom den 4. januar til Sharm El Sheik i Egypten, hvor han i mange år har kendt hotelejer Anan el Galaly.

Indlæggelsen sker efter et turbulent år 2017 for prinsen. 

Sidste år kom det blandt andet frem, at den 83-årige prins gemal har fået diagnosticeret demens, ligesom han måtte gennemgå en større operation i sit ben i sommers. 

Prins Henrik hjælpes ud fra museet. Bemærk hans private klapstol, som den ene af hans hjælpere bærer. (Foto: Kaspar Wenstrup)

SE og HØR kunne sidste år fortælle, hvordan den 83-årige prins Henrik længe har været plaget af helbredsmæssige skavanker.

Og listen af dårligdomme er lang.   Alt fra diskusprolaps, bronkitis, kuskefingre samt problemer med knæ og balance har prinsen kæmpet med.   Her er en kort opsummering af de lidelser, som prins Henrik har døjet med:   Allerede tilbage i 1995 blev prins Henrik opereret for diskusprolaps efter mange år med dårlig ryg, og der skulle kun gå to år, før den var gal igen.   I 1997 blev han undersøgt for lungekræft. Det blev udelukket, men prinsen stoppede alligevel op med at ryge.   Næsten ti år senere faldt den nu 83-årige prins på Malta og fik et sår på benet, som ikke ville hele.   I 2007 blev prins Henrik sendt til tælling af bronkitis under et officielt besøg i Sydkorea, som dronningen må fortsætte alene, og året efter blev han opereret i skulderen efter mange års problemer.   I årene 2008-10 gik prinsen af frygt for sukkersyge på kur og besøgte bl.a. en kendt fransk urtelæge og tog med vennen Erik Brandt på sundhedsferie i et forsøg på at slippe af med den farlige mave.   Sidst i 2013 blev prins Henrik opereret for kuskefingre. Desuden havde - og har prins Henrik stadig problemer med knæ og balance og har i mange år været plaget af gigtsygdommen podagra.   I juli sidste år kom det frem, at prinsen måtte gennemgå en større operation i benet.   I en pressemeddelelse 17. juli 2017 skrev kongehuset:    - H.K.H. Prins Henrik har fået foretaget en operation i højre lyske og en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Indgrebene, der blev foretaget på grund af forsnævringer på pulsårerne, er gået planmæssigt. Prins Henrik forventes udskrevet fra hospitalet onsdag i denne uge og ventes ikke at have gener efter indgrebene".   Pressemeddelelsen kom få dage efter, at kongehuset meddelte, at prins Henrik var blevet indlagt på Universitetshospitalet i Aarhus til behandling for en infektion i benet. 

Dronning Margrethe og Prins Henrik - billeder af dem

Sponsoreret indhold