Kongehuset afslører: Prins Henrik har netop gennemgået større operation

Prins Henrik er blevet opereret i sit ben.

Prins Henrik er blevet opereret i sit ben.

(Foto: Dan Mariegaard)

Kongehuset har mandag eftermiddag udsendt en pressemeddelelse, hvori de afslører, at den 83-årige prinsgemal netop har gennemgået en større operation i sit ben.

I pressemeddelelsen skriver Kongehuset, at prins Henrik har fået foretaget et større indgreb i sit ene ben.

"H.K.H. Prins Henrik har fået foretaget en operation i højre lyske og en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Indgrebene, der blev foretaget på grund af forsnævringer på pulsårerne, er gået planmæssigt. Prins Henrik forventes udskrevet fra hospitalet onsdag i denne uge og ventes ikke at have gener efter indgrebene".

Pressemeddelelsen kommer få dage efter, at kongehuset meddelte, at prins Henrik var blevet indlagt på Universitetshospitalet i Aarhus til behandling for en infektion i benet. Kongehuset har ikke oplyst, hvad der er for en type infektion, prinsgemalen er ramt af.

Men infektionen har altså nu betydet, at prinsgemalen har været under kniven.

HER & NU kunne i sidste uge fortælle, hvordan der for nylig er blevet ansat sygeplejere til prins Henrik, som kan hjælpe ham og træde til, når han er på ture i ind- og udland.

Prins Henrik hjælpes ud fra museet. Bemærk hans private klapstol, som den ene af hans hjælpere bærer. (Foto: Kaspar Wenstrup)

SE og HØR kunne tidligere i år fortælle, hvordan den 83-årige prins Henrik længe har været plaget af helbredsmæssige skavanker.

Og listen af dårligdomme er lang.
 
Alt fra diskusprolaps, bronkitis, kuskefingre samt problemer med knæ og balance har prinsen kæmpet med.
 
Her er en kort opsummering af de lidelser prins Henrik har døjet med:
 
Allerede tilbage i 1995 bliver prins Henrik opereret for diskusprolaps efter mange år med dårlig ryg, og der skal kun gå to år før den er gal igen.
 
I 1997 bliver han undersøgt for lungekræft. Det bliver udelukket, men prinsen holder alligevel op med at ryge.
 
Næsten ti år senere falder den nu 82-årige prins på Malta og får et sår på benet, som ikke vil hele.
 
I 2007 sendes prins Henrik til tælling af bronkitis under et officielt besøg i Sydkorea, som dronningen må fortsætte alene, og året efter bliver han opereret i skulderen efter mange års problemer.
 
I årene 2008-10 går prinsen af frygt for sukkersyge på kur og besøger bl.a. en kendt fransk urtelæge og tager med vennen Erik Brandt på sundhedsferie i et forsøg på at slippe af med den farlige mave.
 
Sidst i 2013 bliver prins Henrik opereret for kuskefingre. Desuden har Henrik problemer med knæ og balance og har i mange år været plaget af gigtsygdommen podagra.
 
 
 
 
Han havde en kvindelig fitnesstræner med, så der var ikke kun dømt hygge og afslapning.
 
Under opholdet på vinslottet havde fitnesstræneren blandt andet arrangeret en gå-løbe-tur i vinmarkerne. Men en stakåndet Henrik opgav dog hurtigt at følge med.
 
Støttet til to stokke var han kun i stand til at gå fem-ti meter, så ville benene ikke mere.
 

Prins Henriks smertehelvede

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close