Kongelige18. februar 2022

Prins Harry sagsøger Storbritannien: Retssagen er begyndt

Fredag begyndte retssagen, hvor Prins Harry sagsøger Storbritannien for at have afvist, at han kan betale for politibeskyttelse, når ham og familien besøger landet.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er ikke gået helt smertefrit, efter at Prins Harry og hertuginde Meghan har trukket sig tilbage som fremtrædende personer i det britiske kongehus.

Og nu er den altså gal igen.

Prins Harry har nemlig sagsøgt Storbritannien, efter at han har fået afvist en anmodning om at få lov til at betale for politibeskyttelse, når han, Meghan og deres to børn vender tilbage til prinsens hjemland på ferie.

Det skriver Daily Mail.

Hertugen af Sussex påstår, at det ikke er muligt for ham at vende tilbage til Storbritannien - hans hjem - fordi det vil være for farligt for familien uden politibeskyttelse.

Harry og Meghan mistede deres apanage i 2020, og dermed også de goder der følger med det at være en fremtrædende person i det britiske kongehus - herunder politibeskyttelse.

Når familien opholder sig i USA, har de deres eget private sikkerhedsteam, men samme hold har ikke adgang til den britiske efterretningstjeneste, som der er behov for for at kunne beskytte familien, når de opholder sig i Storbritannien.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20220131-150554-7-1920x1546we.jpg
 Misc/Backgrid/Ritzau Scanpix

Hertugen og hertuginden af Sussex sammen med deres ældste barn Archie. Foto: Misc/Backgrid/Ritzau Scanpix

Den officielle erklæring udsendt af hertugens juridiske repræsentant blev indledt således:

- Prins Harry arvede en sikkerhedsrisiko ved fødslen, for livet.

- Han er fortsat den sjette i rækken til tronen, han aftjente to ture i kamptjeneste i Afghanistan, og i de senere år har hans familie været udsat for veldokumenterede nynazistiske og ekstremistiske trusler, lyder det.

Ved fredagens retsmøde ved højesteret i London bliver det afgjort, hvilke retsdokumenter der kan gøres offentlige, og hvilke der skal forblive private.

Pressen blev efter nogle timer sendt ud af retslokalet, da der skulle drøftes fortrolige oplysninger.

Sponsoreret indhold