Kongelige19. januar 2020

Meghan og Harry vinker farvel til apanage, men får stadig "lommepenge" af Charles

Meghan og Harry mister apanagen, men kommer angiveligt stadig til at modtage penge fra farmand, prins Charles
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/shutterstock_editorial_9688571cu.jpg
 (Foto: MEGA)

I går aftes stod det klart, hvordan fremtiden bliver for Harry og Meghan. Dronning Elizabeth og Buckingham Palace sendte lørdag aften en pressemeddelelse ud, der fortalte, at parterne var nået til enighed om, hvordan parret træder tilbage som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus.

I pressemeddelelsen blev det oplyst, at parret mister deres royale titler, de mister deres apanage, og de ønsker selv at tilbagebetale et skattebetalt beløb på 21 mio. kr., som er gået til at renovere deres britiske hjem Frogmore Cottage.

Tidligere har Harry og Meghan også ytret ønske om at "arbejde henimod at blive økonomisk uafhængige", men britiske Daily Mail skriver, at hertugparret ikke kommer til at kappe alle økonomiske bånd til det britiske kongehus.

Nok siger de farvel til de britiske skatteyderes penge, hvilket er knap 900.000 kr. om året, men Daily Mail kan fortælle, at Harrys far, prins Charles, stadig kommer til at støtte dem økonomisk.

Ifølge den britiske avis betaler prins Charles sine to sønner, prins William og prins Harry, knap 220 mio. kr. hver om året, som kommer fra driften af hans ejendomme i Cornwall-hertugdømmet.

Derudover menes det, at både Harry og Meghan ligger inde med hver deres personlige formue.

Det menes, at Meghan har tjent 26 mio. kr. fra sin tid som skuespiller, mens Harry anslås til at være god for knap 263 mio. kr. Det er dels en arv efter prinsesse Diana, samt fra hans tid som kaptajn i hæren.

Sponsoreret indhold