Prins Daniel fik hjernerystelse under fodboldkamp: Opdagede livstruende sygdom

Prinsesse Victoria og prins Daniel.

Prinsesse Victoria og prins Daniel.

(Foto: MEGA)

Det var banal skade på grønsværen, der i sin tid afslørede, at den svenske prins Daniel var alvorligt syg.

Prinsen viste sig at være så syg, at han tilbage i 2009 måtte på operationsbordet for at få foretaget en nyretransplantation.

I dag er han dog på højkant igen – og for nylig besøgte han så de læger, der var med under den livsvigtige operation i 2009.

I det svenske program ”Fråga doktorn” (Spørg lægen, red.) takkede den i dag 45-årige prins lægerne for, at de opererede ham – og sin far for at have givet ham en ny nyre:

- Med ét fik jeg et nyt liv, da jeg fik nyren af min far, fortæller 45-årige prins Daniel i interviewet med TV-programmet.

Det var under en fodboldkamp som ganske ung, at prins Daniel opdagede, at han var nyresyg.

Som 16-årig pådrog han sig en hjernerystelse på grønsværen – efterfølgende fik han et lægetjek i forbindelse med hjernerystelsen.

Her opdagede lægerne, at hans levertal var meget lave.

Artiklen fortsætter under billedet...

Prinsesse Victoria og prins Daniel med børnene Estelle og Oscar. Foto: MEGA

Sygdommen tog med årene til i styrke, og til sidst var eneste udvej en ny nyre.

Efter flere undersøgelse fandt lægerne frem til, at den bedst egnede kandidat var prins Daniels egen far, der dermed donerede et stykke af sin egen nyre.

Prins Daniel var på operationsbordet i tre timer i forbindelse med sin livsvigtige operation.

I det nye program afslører han også, at han var bekymret for, om sygdommen ville betyde, at han ville få svært ved at få børn.

Det lykkedes dog, for i dag har han børnene prinsesse Estelle og prins Oscar med kronprinsesse Victoria, som han blev gift med i 2010.

- Taknemmeligheden er der stadig. Jeg er utroligt lykkelig for, at jeg har fået børn. Det var jo en helt anden situation inden. Der kunne man måske være bekymret, siger prins Daniel.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close