Kongelige7. april 2021

Prins Christian: Endelig min tur

Til maj bliver prinsen konfirmeret – men han må formentlig undvære en række udenlandske familiemedlemmer
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Alle danskere har lige nu blikket stift rettet mod maj, hvor landet genåbner endnu mere. Sådan er det også i kongehuset, hvor prins Christians konfirmation nu endelig bliver til noget.

Forleden afslørede hoffet, at konfirmationen bliver en realitet lørdag den 15. maj, hvor biskop Henrik Wigh-Poulsen vil byde Christian velkommen i de voksnes rækker i Fredensborg Slotskirke. Konfirmationen har været udskudt, og hvis ikke det kommer til at ske nu, bliver Christian formentlig en af kongerigets ældste konfirmander nogensinde.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/hkh_prins_christian_2_1.jpg
 (Foto: Franne Voigt)

Det er en flot, ung herre, der snart siger ja til Gud og Jesus i kirken. Han fik lavet nye flotte portrætter til sin 15-års fødselsdag sidste år. Foto: Franne Voigt

Kongehuset understreger, at prinsen bliver fejret privat med respekt for de gældende restriktioner. Det helt store spørgsmål er nu, hvor meget af den kongelige familie der bliver samlet. Det er naturligvis en meget vigtig begivenhed, da Christian er tronarving.

Længe siden samling

Siden julen 2019 har Christian ikke været samlet med sin egen familie samt farmor Margrethe og Joachim, Marie og deres børn. Men da Joachims familie bor i Paris, er det ikke sikkert, at de kan være en del af Christians fest.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/julekoncert_tsl_20181208_0065.jpg
 (Foto: Aller Media)

Christian håber naturligvis på, at hans far, John Donaldson, 79, kommer med til konfirmationen, men det er meget usikkert. I julen 2018 kom John og hustruen Susan Moody, 81, til Danmark og hyggede sig med Frederik, 52, Mary, 49, Christian, Isabella, 13, Vincent og Josephine, 10. Foto: Thomas Laursen

Det er dog heller ikke helt utænkeligt, at de kommer, da Joachim og Marie fik mulighed for at være i Danmark i julen. Joachim stod også fadder til Christian, og derfor vil man naturligvis gøre alt for at få ham med.

Udlandet får det svært

Gæstelisten til Christians konfirmation kendes ikke endnu, men kongehuset understreger, at de gældende coronarestriktioner overholdes.

Det kan betyde, at andre store gæster fra udlandet ikke kommer med. Inden nogen tænkte på corona, havde kronprinsessen formentlig et ønske om at få sin udenlandske og australske familie med til festen, men det er meget usikkert i den nuværende situation.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/bb-63942-1.jpg
 (Foto: Aller Media)

Marys søstre Patricia Bailey og Jane Stephens og bror John får også svært ved at rejse til Christians konfirmation. Foto: Aller Media

Australien har nogle af de allerstrengeste coronarestriktioner på rejser, og derfor er det sandsynligt, at hendes søstre Patricia og Jane må undvære denne store fejring. Sidstnævnte stod også fadder til Christian, da han blev døbt i 2006, og derfor er naturligvis brandærgerligt, hvis hun ikke kommer med.

Affolket fejring

Det andet store spørgsmål er naturligvis, om Christians morfar, John Donaldson, 79, kommer. Da han er i risikogruppen, er det formentlig også meget usikkert. Ikke mindst fordi han bor i Storbritannien, der har ekstremt skrappe regler for rejser til udlandet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20191224_lhl5732.jpg
 (Foto: Aller Media)

Hele den kongelige familie var samlet i Aarhus Domkirke i julen 2019. Her var kronprinsfamilien samlet med Joachim, 51, Marie, 45, og deres børn. Foto: Lars H. Laursen

Det bliver også interessant at se, om nogle af de andre europæiske kongelige kan komme med til festen. Christians faddere tæller nemlig også kronprinsesse Victoria af Sverige, kronprinsesse Mette-Marit af Norge – og den norske kronprins Haakon og den græske kronprins Pavlos. Men igen er det meget usikkert, da Europa stadig døjer med pandemien.

Det ser således ud til, at Christians konfirmation bliver en noget affolket affære.

Kongefamilien er formentlig også meget bevidst om, at de skal holde festen på et minimum for at sætte et godt eksempel for resten af de danske konfirmander, der nok også kommer til at undvære store konfirmationsfester.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/hkh_prins_christian_1_2_1.jpg
 (Foto: Franne Voigt)

Prins Christian, der fyldte 15 sidste år, får nu endelig sin konfirmation. Foto: Franne Voigt

Traditionsrigt sted

Dog kan Christian glæde sig over, at han bliver konfirmeret, samme sted som sin far, kronprins Frederik, blev det for præcis 40 år siden. Så uanset hvad skal han nok få en god fest i Fredensborg Slotskirke.

Christian skulle have været konfirmeret i foråret 2020. Først blev det rykket til efteråret på grund af covid-19, og endelig altså til foråret 2021.

Sponsoreret indhold