Nu kan du lave mad som prinsesse Marie

Prinsesse Marie.

Prinsesse Marie.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Kunne du tænke dig at lave mad ligesom den prinsesse Marie sætter på bordet til hende selv og familien, så skal du en tur forbi boghandleren til efteråret. 

Her kommer den nye kogebog "Mad med respekt" nemlig i handlen, og her har prinsesse Marie ikke bare skrevet bogens forord, hun har også bidraget med opskrifter til bogen. 

"Mad med respekt" er en kogebog, der skal være med til give danske familier konkrete og nemme redskaber til at undgå madspild. 

Madspild er generelt et emne, som står prinsesse Maries hjerte nær. Derfor er det heller ikke så underligt, at hun har valgt at bidrage til siderne i den nye kogebog. 

Artiklen fortsætter efter billedet

Prinsesse Marie har tidligere inviteret pressen med i køkkenet, hvor hun lavede mad med sine to børn, prins Henrik og prinsesse Athena. (Foto: Hanne Juul) 

Det er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, Selina Juul, der har samlet nogle af Danmarks dedikerede madspildsbekæmpere i den . nye kogebog. 

Udover prinsesse Marie er det den kendte TV-kok Timm Vladimir, mad-iværksætteren Anh Lê, de gastronomiske superstjerner Francis Cardenau og Michel Michaud samt kogebogsforfatteren Louisa Lorang, der har bidraget til bogen. 

Alle opskrifter i bogen er baseret på madvarer, som er blandt dem, der typisk smides ud i danske husholdninger, og Mad med respekt viser også konkret, hvordan resterne opbevares og udnyttes bedst muligt, samt hvordan måltider og indkøb planlægges med henblik på at mindske madspild.

Bogen "Respekt for mad" kommer til at indeholde 80 opskrifter i alt. Den er i handlen den 5. november. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close