Kongelige 12. februar 2018

Alvorligt syg: Nu aflyser dronning Margrethe flere aftaler

Dronning Margrethe har i kølvandet på prins Henriks alvorlige sygdom valgt at aflyse yderligere to arrangementer i den kommende tid
(Foto: Mikael Rieck)

Dronning Margrethe har valgt at aflyse yderligere to arrangementer i denne uge.

Aflysningerne sker som følge af prins Henriks alvorlige helbredstilstand. Den 83-årige prinsgemal har de seneste uger været indlagt på Rigshospitalet, og i fredags kom det frem, at hans tilstand var ”alvorligt forværret”.

Efter planen skulle dronning Margrethe fredag aften være gæst til Skuespilhusets 10-års jubilæum.

Det deltager hun nu ikke i som følge af prins Henriks sygdom. Desuden har dronningen valgt at aflyse en offentlig audiens, som hun skulle have holdt 19. februar på Christiansborg Slot.

Det fremgår af kongehusets kalender.

Også i dag, mandag, valgte dronningen at aflyse et planlagt arrangement. Efter planen skulle hun have besøgt Sankt Lukas Hospice i Hellerup i anledningen af dets 25-års jubilæum. Også dette besøg blev aflyst, så hun kunne være ved sin mands side på Rigshospitalet.

(Foto: All Over)

Dronning Margrethe har valgt at aflyse flere arrangementer for at være tæt på sin mand. Foto: All Over

Dronning Margrethe har været protektor for Sankt Lukasstiftelsen siden 2001, og dronningens farmor, dronning Alexandrine, var stiftelsens første protektor og døde faktisk på stiftelsen i 1952.

Det er yderst sjældent, at dronning Margrethe aflyser en planlagt begivenhed, og det peger altså på, at der højst sandsynligt ikke er nogen bedring hos prins Henrik.

Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet 28. januar, efter at han blev syg under en ferie til Egypten. Siden kom det frem, at han har fået konstateret en godartet tumor i den venstre lunge. Det er også kommet frem, at prinsgemalen har været under behandling for en lungeinfektion.

Fredag valgte kronprins Frederik at afbryde sin rejse til Sydkorea i forbindelse med OL – dette skete, da det kom frem, at 83-årige prins Henriks tilstand var blevet ”alvorligt forværret”. Kronprinsen hastede derfor hjem for at være ved sin fars side.

Også resten af kongefamilien har i løbet af weekenden besøgt prins Henrik på Rigshospitalet. Både dronningen, prins Joachim og kronprins Frederik samt Marie og Mary og børnebørnene har på skift været forbi prins Henriks sygeseng.

Herunder kan du se billeder fra fredag, hvor medlemmer af kongehuset besøgte prins Henrik på Rigshospitalet:

Mary, Christian og Isabella besøger prins Henrik på Rigshospitalet

Sponsoreret indhold