Kongelige2. september 2017

Dronning Margrethes hævn: Nægtede at besøge Henrik

Mens prins Henrik var indlagt på Rigshospitalet, måtte han se langt efter besøg fra sin frue.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dronning-margrethe1_202.jpg
 (Foto: All Over)

Stærke smerter i benet, en hasteindlæggelse og mere end en uge i hospitalssengen på Riget.

Situationen lød alvorlig for 83-årige prins Henrik, som led under komplikationer efter den operation, han gennemgik i juli.

Men den svækkede prinsfik ikke besøg af sin hustru gennem 50 år, dronning Margrethe, mens han for nylig var indlagt på Rigshospitalet.

Da gemalen søndag den 13. august blev hastet fra deres fælles ferie på vinslottet i Frankrig, blev Margrethe tilbage i de lune omgivelser, og der har hun været lige siden.

Først midt i denne uge er dronningen igen i sit kongerige, når ferien efter planen er overstået.

Kongehuset i dyb krise

Alt sammen et tydeligt tegn på, at stemningen mellem dronningen og prinsen er særdeles anspændt, efter at Henrik for få uger siden offentliggjorde sit ønske om at blive begravet et andet sted end i Roskilde Domkirke.

Det mener forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen.

– Der er en krise, som handler om mere end tjenestepligterne. Og krisen er dyb, når vi er derude, hvor dronningen ikke vil besøge sin mand.

– Dronningen har haft masser af muligheder for at booke et fly. Hun har sin trofaste hofdame, som kan hjælpe, med i Frankrig, siger Søren Jakobsen.

Prins Henrik udskrevet

Sidste tirsdag meddelte kongehuset i en pressemeddelelse, at hospitalsopholdet var slut for prins Henrik.

- Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er i dag blevet udskrevet fra Rigshospitalet i København efter behandling for smerter og komplikationer i forlængelse af tidligere skade i højre ben. Prinsen tager ophold på Fredensborg Slot og har i den kommende tid brug for ro og hvile, skrev hoffets pressetjeneste.

Læs hele historien om prins Henrik og dronning Margrethe i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold