Kongelige 22. marts 2021

Meghan modbevist: Blev slet ikke gift ved hemmeligt bryllup

Meghan Markle fortalte ellers i det omdiskuterede Oprah-interview, at hende og prins Harry blev viet før den officielle ceremoni, hvor hele verden fulgte med
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det lød lige som det perfekte romantiske eventyr.

Et storslået royalt bryllup var ikke lige sagen, da Sussex-parret skulle give hinanden det hele store ja, så tre dage forinden blev de gift ved en lillebitte, privat ceremoni. Det store mediecirkus var nemlig ikke lige dem.

- Det er der ingen, der ved, fortalte den 39-årige hertuginde og tidligere ”Suits”-stjerne ellers om det hemmelige bryllup, da hun sad i hønsegården med Winfrey.

Kigger man nærmere i deres vielsespapirer bliver den søde historie om den intime kærlighedserklæring dog bare lidt sværere at tro på.

Faktisk bliver hertugindens påstande kritiseret af flere fremtrædne personer i den britiske kirke.

Det skriver Daily Mail.

En generalprøve

Ifølge mediet fremgår det af certifikatet hos General Register Office, at prins Harry fik sin Meghan Markle netop den 19. maj 2018 ved den historiske begivenhed i Windsor Castle.

Kilden, der fandt papirerne frem i registreret, kalder Markle for ”tydeligt forvirret” og ”åbenlyst misinformeret” omkring brylluppet.

- Jeg går ud fra, at det der er sket, er, at de har udvekslet nogle simple løfter, som de muligvis selv har skrevet, på en moderne facon, og så har de fremsagt dem foran ærkebiskoppen. Eller også – og det er mere sandsynligt – var det en slags generalprøve, siger Stephen Borton, der er chefansvarlig i kirkekontoret under ærkebiskop af Canterbury, Justin Welby.

De blev altså ikke som sådan gift tre dage før brylluppet i St. Georges Chapel, da millioner af mennesker fulgte med.

Foto: Ritzau Scanpix

I "Oprah with Meghan and Harry: A CBS Primetime Special'' fortæller parret både om deres høns, som de har reddet fra et slagteri, og om deres "hemmelige" bryllupsdato (Foto: Ritzau Scanpix)

Brylluppet gælder ikke

Meghan Markle fortæller til Oprah Winfrey i det skandaleombruste og omdiskuterede tell all-interview, at parret havde bedt ærkebiskoppen om at vie dem helt privat i Nottingham Cottage – deres hjem i Kensington Palace – hvilket altså ikke er et autoriseret sted for vielser.

- Tre dage før vores bryllup, blev vi gift. Det er der ingen, der ved, lød det fra hertuginden.

Borton understreger videre, at der samtidig ikke har været vidner nok til stede, og derfor kan den private ceremoni ikke gælde.

Foto: MEGA

Hele verden kiggede med, da Meghan og Harry fik hinanden - og det gjorde de altså ganske rigtigt den 19. maj 2018. (Foto: Mega) 

Vidnerne ved det officielle bryllup var ifølge certifikatet prins Charles og Doria Ragland, som er Meghans mor.

Flere kirkeoverhoveder i Storbritannien beder nu ærkebiskop Justin Welby om i en offentlig udtalelse at klarlægge omstændighederne.

Det sker især, fordi kirken har haft et væld af henvendelser fra par, der har ønsket private vielsesceremonier under coronapandemien. Hvilket altså ikke lader sig gøre ifølge den engelske kirkelov.

Sponsoreret indhold