Kongelige21. november 2018

Marys tale-tricks: Derfor blev den historisk

Kronprinsesse Mary vandt i går prisen for årets tale, da hun blev hædret for sin flotte fødselsdagstale til kronprinsen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/marys_tale.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Mary stjal billedet, da kronprins Frederik blev fejret med et gallataffel i anledningen af den kommende konges 50-års fødselsdag tilbage i maj.

Talen går ind i historien som en af de mest rørende, sjove og ærlige taler, man har set fra de ellers meget private medlemmer af kongehuset.

I går blev den 46-årige kronprinsesse så hyldet for sin præstation, da hun vandt "Årets tale 2018", der bliver uddelt af foreningen Danske taler.

Formanden for Danske Taler, Jesper Troels Jensen, begrundede, hvorfor Marys tale gik lige i hjertet på Frederik og danskerne.

Det skriver TV2.

- Kronprinsessen leverer talen med indlevelse, humor og nærhed. Hun udviser med sine mange citater og referencer til dansk litteratur, sangskat og filosofi dyb indsigt i dansk kultur og væren, stod der blandt andet i begrundelsen.

Udover humor og indlevelse, så bliver Mary også rost for de historier, hun på elegant vis fik flettet ind i talen.

- Den består af en lang række små historier, og er der noget, vi elsker - både børn og voksne - så er det historier. På den måde er vi hele tiden med og nysgerrige på, hvad der sker i næste kapitel, skriver TV2.

Især historien om kronprinsens udprægede farhumor er nok den historie danskerne husker bedst fra talen.

- Når tjeneren spørger: "Are you finished?", kan man være stensikker på, at du svarer: "No, no. I'm Danish" hver gang. Og griner hver gang,

Det kan være svært at holde en tale, når mange prominente mennesker og danskernes øjne hviler på en.

Derfor får Mary også roser for at holde den røde tråd, som i taler er afgørende for, at den bliver en succes.

- Hun holder det stramt. Det er få ting, hun fortæller, men det er ting om deres familieliv og samværet med børnene, og på den måde får hun holdt et meget stramt tema. Det er der mange, der kan lære noget af, fortæller Jesper Troels Jensen.

Du kan se hele Marys tale til Frederik her:

Sponsoreret indhold