Kongelige 16. februar 2018

Rørende billeder: Mary støtter Frederik og Christian i sorgen

Især kronprins Frederik og prins Christian var tydeligt rørte, da prins Henriks kiste her til aften skulle transporteres til Christiansborg Slotskirke, og kronprinsesse Mary var en støttende kone og mor
Foto: Kaspar Wenstrup

Her til aften blev prins Henriks kiste flyttet fra Amalienborg Slot til Christiansborg Slotskirke. Den kongelige familie fulgte i biler efter rustvognen, og det var en tydeligt rørt kronprins Frederik, der ankom til Christiansborg Slotskirke, hvor der blev holdt en ceremoni for den kongelige familie og prins Henriks franske familie. 

Med kronprinsesse Mary ved sin side gik kronprins Frederik ind i Christiansborg Slotskirke. Parrets fire børn var også med, ligesom dronning Margrethe, prins Joachim, prinsesse Marie, deres to børn og prinserne Felix og Nicolai også tog plads i Christiansborg Slotskirke.

Da den kongelige familie forlod kirken efter den korte ceremoni bemærkede SE og HØRs udsendte, at især prins Christian havde meget røde øjne. Han blev da også fulgt ud af sin mor kronprinsesse Mary. 

Klokken 18.15 blev der holdt en kort ceremoni i Christiansborg Slotskirke. Tidligere er det blevet meldt ud, at der højst kom til at være 25 deltagere til den kirkelige handling. Den kirkelige handling var en privat begivenhed og var kun for den kongelige familie og prins Henriks franske familie. 

Ude foran Christiansborg Slotskirke var der samlet en masse danskere, der ønskede at vise deres respekt for prins Henrik og hans efterladte. 

Operasangeren Susanne Elmark offentliggjorde tidligere i dag på sin Facebook-side, at hun skulle synge til aftenens mindehøjtidelighed. 

Prins Henriks kiste vil de næste tre dage ligge castrum doloris, og fra i morgen klokken 15 vil danskerne få mulighed for at sige et sidste farvel til prins Henrik. 

Mandag klokken 13 bliver der særlig adgang ved castrum doloris for prins Henriks venner, gudbørn og særligt indbudte fra prins Henriks mange protektioner. Her vil der være op mod 200 gæster.

Tirsdag klokken 11 afholdes bisættelsen, som efter prins Henriks eget ønske bliver en "mindre ceremoni med nærmeste familie" samt ganske få andre, der stod prinsen nær.

Prins Henriks aske skal deles i to: Halvdelen skal således spredes i danske farvande, mens den anden halvdel af asken skal placeres i en urne i Fredensborgs Slotshave. 

Det er prinsens eget ønske, at han stedes til hvile på den måde. 

Se den royale familie ved Christiansborg Slotskirke i galleriet: 

Den kongelige familie forlader Christiansborg Slotskirke

Sponsoreret indhold