Kongelige 12. juli 2019

Mary er bange for solen: Dækker sig til

Kronprinsesse Mary gemmer sig gerne bag hat og briller, når hun bevæger sig ud under blå himmel.
(Foto: Hanne Juul)

Mary har i en årrække været protektor for Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens fælles ”Solkampagnen” og flere gange deltaget aktivt i den årlige sommerkampagne ”Skru ned for solen”.

I den forbindelse blev det oplyst, at Mary altid bruger faktor 25, men som billederne i denne artikel viser, dækker kronprinsessen sig ofte også til med løst tøj og hatte, når hun er ude i solen.

Artiklen fortsætter under billederne ...

(Foto: Jesper Sunesen)

Hatte er heldigvis en ganske normal royal påklædning til kvinder. Derfor har Mary også et stort udvalg. Samtidig skærmer en hat for solen – som her på sommertogtet med kongeskibet Dannebrog. (Foto: Jesper Sunesen)

(Foto: MEGA)

Da kronprinsparret i 2015 besøgte Australien om sommeren, var Mary klog og iførte både sig selv og børnene beskyttende badetøj. (Foto: MEGA)

(Foto: Peter Grosen)

Når kronprinsfamilien er i Tisvildeleje, ifører Mary sig langærmet bluse og hat for at undgå sommersolens stråler. (Foto: Peter Grosen)

(Foto: Peter Grosen)

Kronprinsen og ungerne er ikke så sarte, men her i 2010 var Mary meget påpasselig på stranden. Året bød på helt ekstreme sommertemperaturer i Danmark. (Foto: Peter Grosen)

– Som de fleste andre fra Australien har jeg respekt for solen. Da jeg kom til Danmark, var jeg derfor overrasket over at se, at danskerne har en helt anden holdning til solen. Godt nok er Danmark ikke opfattet som et solrigt land, men i dag er kræft i huden den største kræftsygdom med flere end 9000 nye tilfælde hvert år – og tallet er stigende, lød det fra kronprinsesse Mary, da hun åbnede kampagnen i 2011.

Marys opråb har tilsyneladende hjulpet. I dag er forekomsten af modermærkekræft i Danmark nemlig stagneret. Ni ud af ti tilfælde af modermærkekræft skyldes således uv-stråling fra den naturlige sol og solarier. Danmark har desværre stadig en af de højeste forekomster i verden – men det skyldes også, at mange af os har lys hud.

Artiklen fortsætter under billederne ...

(Foto: SE og HØR)

Det hører til sjældenhederne, at Mary hopper i bikini. Men læg mærke til, at hun også bærer hat og briller for at beskytte ansigtet mod uv-stråling. (Foto: SE og HØR)

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

(Foto: René Schütze)

Sådan så det ud sidste sommer, da den royale familie var i Skagen. Og det er her, Mary skal passe på. Dog er billedet taget sidst på dagen – her er strålerne knap så farlige som mellem kl. 12 og 15. (Foto: René Schütze)

Sådan undgår du solskade

● Lys hud: Hav altid faktor 50 på om sommeren, og undgå solen mellem kl. 12 og 15.

 

● Mørk hud: Hav altid faktor 30 på om sommeren, og undgå solen mellem kl. 12 og 15.

 

● Som tommerfingerregel bør du benytte solbeskyttelse, når uv-indekset er over 3. Det er det i Danmark mellem april og oktober.

 

Om sommeren når uv-indekset herhjemme gerne op på 6.

 

I udlandet kan det dog blive meget højere. I den australske sommer kommer det gerne op på 10-15 – og så er man rød og ristet på få minutter.

 

Du kan altid finde uv-indeks for hele verden på DMI's hjemmeside. Du kan også se det på standardvejr-appen på en iPhone.

Vil du læse meget mere om de kongelige hver eneste uge? Så bliv fast abonnenent på SE og HØR - læs mere her.

Sponsoreret indhold