Kongelige 5. oktober 2021

Mary dropper hårfarvningen: Et naturligt forbillede

Kronprinsesse Mary dukkede i dag op til Folketingets åbning med en grå udgroning, og det kan skabe en trend, hvor de grånende danske kvinder tør skippe hårfarvningen og lade deres naturlige, grå lokker gro ud.
Foto: Hanne Juul

Det har længe været hot for mænd at blive gråsprængte, mens mange kvinder tyer til hårfarvning for at skjule de første tegn på alderdom. Men nu træder et nyt forbillede for det naturlige look frem.

I hvert fald kan vi i dag se, at Kronprinsesse Mary er stoppet med at farve håret, så hendes grå hår titter frem fra udgroningen – og det kan blive det sidste skub, danske kvinder mangler for at handle på deres overvejelser om at droppe de mange ture til salonen for at dække deres naturlige, grå hår.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Hanne Juul

Kronprinsesse Mary beviser, at der intet er galt i at lade grå hår være grå. Foto: Hanne Juul

39-årige Mette Marie Lei Lange, som er influent og efterhånden har givet mange interviews om at være i 30’erne og – gisp – lade sit grå hår vokse ud, bifalder Marys valg om at skippe hårfarvningen.

- Jeg synes, det er fantastisk, for jeg har ledt efter kvinder under 50, som man kan spejle sig i, siger Mette Marie Lei Lange om den 49-årige kronprinsesse.

Normalt får influenten anbefalet gråhårede forbilleder, der er en del ældre end hende selv. For eksempel Andie MacDowall, der har et flot, gråt hår, men er 24 år ældre end Mette Marie.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg tror, alle kvinder i Danmark spejler sig i Mary på en eller anden måde. Hun er et gigantisk modefænomen, også i den internationale verden, så det er vidunderligt. Royale forbilleder når også ud til masserne, så det er superfedt. Det er en trend in the making. Jeg vil kalde det en nichetrend, siger Mette Marie Lei Lange og understreger, at det ikke er ”på mode”, men at det vil give det sidste skub til de kvinder, der har overvejet at lade det grå hår vokse ud, men ikke har turdet.

- At folk har lyst til at bevare deres ungdommelige udseende, det har jeg al respekt for, men det er det frie valg, jeg hylder. Ligesom du ikke længere føler, du skal skjule Botox og ekstensions, så er det heller ikke længere pinligt at få grå hår. Det naturlige bliver ikke længere betragtet som ”fodformet”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Dan Mariegaard

Jon Lange og Mette Marie Lei Lange til premieren på den nye "Bond"-film forleden. Foto: Dan Mariegaard

Man kan stadig være sexet som gråhåret

Mette Marie Lei Lange, der er gift med den gråsprængte skuespiller Jon Lange, er glad for, at det er kommet mere på agendaen, at det er fedt at dyrke det naturlige, hvis det er det, man har lyst til. Også selv om det betyder, at hun pludselig er blevet en form for fortaler for kvinder med gråt hår.

- Det styrker min lyst til at fortsætte. For en gang imellem føler jeg, at jeg ser gammel ud. Jeg fylder 40 på lørdag, og det har jeg det rigtig godt med. Jeg synes også, jeg ligner en på 40. Og det er okay. Jeg vil gerne til livs, at vi skal se yngre ud end vores alder, siger hun.

Influenten ser det som en sejr, at det nu ses som sejt i stedet for opgivende, at man stopper med at farve sit grå hår – og man kan jo altid skifte mening igen, som hun siger.

- Vi føler, at det grå hår er et tegn på, at vi er blevet gamle og dermed ikke længere har relevans i samfundet, fordi vi for eksempel ikke længere kan få børn. Men nu kan vi se, at man kan stå ved sin kvindelighed og stadig være lækker, sexet og feminin, for det gør Mary. Det er fedt for os andre.

Sponsoreret indhold