Kongelige17. oktober 2022

Marie til angreb på Mary: Prinsesser i nærkamp

Der er dårlig stemning mellem eksveninderne i kongefamilien
Prinsesse Marie og prinsesse Mary
I det 10 minutter lange interview med B.T., er det prinsesse Marie, 46, der tager teten. – Der er ingen tvivl om, at de er enige om deres udtalelser, men Marie er den mest impulsive af de to, siger Berlingskes kongehuskommentator Jakob Steen Olsen.
 Foto: Kasper Wenstrup / Lars H. Laursen

Knivene var slebet, da prins Joachim og prinsesse Marie spadserede en tur i Paris og mødte en journalist fra B.T. få dage efter deres børn havde fået frataget deres titler.

Og der gik ikke lang tid, før “Stop madspild”-prinsessen Marie stak til svigerinden Mary.

Denne sag handler om børns vilkår. Ikke så meget andet, lød det blandt andet fra Marie, der også fortalte, at datteren Athena var blevet mobbet.

Og de udtalelser var ikke bare en kritik af dronningens valg, men også en stikpille mod kronprinsessen, mener Berlingskes kongehuskommentator Jakob Steen Olsen.

Prinsesse Athena, prins Joachim og prinsesse Marie
– Børnene bliver udstillet offentligt med meget kort varsel. Vi har som forældre ikke haft tid til at forberede dem, sagde Joachim og Marie.
 Foto: Martin Høien

– Det er interessant at lægge mærke til, at de taler om børnenes tarv og om mobning. Man kan ikke se det på en anden måde, end en måde at signalere, at det har noget med kronprinsesse Mary at gøre, siger Jakob Steen Olsen.

Et af Marys store arbejdsområder, særligt gennem Mary Fonden, er nemlig kampen for børns ve og vel – og kampen imod mobning.

Tavs Frederik

Det er ikke helt tilfældigt, at kronprinsparret også er i fokus i en sag, der ellers handler om Joachims familie og dronning Margrethe.

Mikkel Hansen og kronprinsesse Mary
Det er ingen hemmelighed, at kronprinsessen – blandt andet i samarbejde med Mikkel Hansen – forsøger at bekæmpe mobning.
 Foto: Flemming Jeppesen

– Selvfølgelig er dronningen boss i firmaet, men det skulle da være mærkeligt, hvis ikke hun også læner hovedet mod kronprinsparret i forhold til en beslutning, der kommer til at præge deres regeringstid. Det er jo en beslutning, der er taget på deres vegne, siger Jakob Steen Olsen.

Alligevel har kronprins Frederik været helt væk fra den offentlige debat om de kongelige titler.

– Det er helt bevidst, at kronprinsen har været tavs. Hele opgaven har for dronningen handlet om at løfte en vanskelig opgave fra hans skuldre. Derfor har man ikke villet gøre det til en “bror mod bror”-sag. På den måde kan han stå helt ren og uplettet tilbage, siger kongehuskommentatoren.

Sponsoreret indhold