Kongelige3. februar 2022

Kun prins Christian får apanage: Mary afslører fremtiden for sine tre andre børn

I et stort interview afslører kronprinsesse Mary, hvad hendes håb er for de tre af hendes børn, der ikke kommer til at få apanage
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsesse Mary har siden hun blev medlem af det danske kongehus været bevidst om, hvilken position hun har, og hvilket ansvar der medfølger. Og gennem sit arbejde med udvalgte mærkesager har Mary formået at dreje kongehuset i en mere politisk og tidssvarende retning.

 Video: Aller Media

Det er en ærlig og åbenhjertig Mary, der til Financial Times fortæller om sit liv som kronprinsesse og mor.

Når snakken falder på hendes familie, og hvor meget privatliv de egentlig får lov at få, fortæller Mary således:

– Danskerne er stolte af, at deres royale familie kan gå frit rundt i samfundet. Derfor er der en naturlig respekt for ens personlige rum. Hvis jeg går rundt i København, er ude at spise eller går i biografen med mine børn, føler jeg, at vi får rum til at gøre det.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210515_hjp1835.jpg
 Foto: Hanne Juul

Kronprinsesse Mary er mor til Christian, 16, prinsesse Isabella, 14, og prins Vincent og prinsesse Josephine på 11 år. Foto: Hanne Juul

Kronprinsesse Mary kom frem i rampelyset, lige da mobiltelefoner og sociale medier fik deres gennembrud, og det har ændret spillereglerne, fastslår hun:

– Det positive er, at vi kan kommunikere mere direkte. På den negative side så kan alle, til en hver tid og på et hvert sted, tage et billede eller filme en video. Men hvad kan man gøre? Jeg får direkte øjenkontakt med folk og smiler. Når man lufter hunden, og den gerne vil tale med en anden hund, ja, så taler man med den person, der har den anden hund, siger hun og henviser til familiens hund Grace.

Teenagere i huset

Moren til fire reflekterer også over, hvordan det er at være mor for en efterhånden ældre børneflok:

– Vi har to teenagere i huset, og teenageårene er meget transformerende og sårbare. Det er de år, hvor de begår fejl, og fejl er vigtige. Forhåbentlig kan man lære af dem og komme på rette vej. Så jeg håber, at de fortsat får friheden og pladsen til at lave de fejl og komme gennem de udforskende år, lyder hendes håb for hendes børn.

Interviewet i Financial Times kommer også ind på, at det kun kommer til at være prins Christian, der som fremtidig konge kommer til at nyde godt af apanage – og Mary ytrer da også håb om, at hendes tre andre børn nok skal finde deres vej i livet:

– Vi håber, at de vokser op og bliver stærke og uafhængige individer, som har modet til at følge deres ambitioner, lyder det.

– Det er vigtigt, at de ved, hvem de er, er stolte af den familie, de tilhører, og hvad den familie betyder for danskerne, afslutter hun.

Sponsoreret indhold