Kongelige4. februar 2024

Kongehuset støtter Danmarks Indsamling: Donerer i alt 800.000 kroner

Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond slipper 500.000 kroner, mens Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond støtter den landsdækkende indsamling med 300.000
Margrethes og kongeparrets fonde forærer knap en million til velgørende formål i forbindelse med Danmarks Indsamling 2024
Margrethes og kongeparrets fonde forærer knap en million til velgørende formål i forbindelse med Danmarks Indsamling 2024
 Foto: Hanne Juul

Imponerende 102.130.401 kroner blev samlet ind, da der lørdag var Danmarks Indsamling 2024.

Pengene skal gå til børn, der lider af sult og fejlernæring i nogle af verdens fattigste lande, og også den danske kongefamilie spædede til med et betragteligt beløb på lige knap en million kroner fra to af deres fonde.

Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond støttede i år Danmarks Indsamling med 500.000 kroner, mens Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond donerede 300.000 kroner.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra kongehuset.

DR afviklede årets indsamlingsshow over hele fem timers livesending fra Musikteatret Holstebro, og nu er det op til de 12 største humanitære organisationer at få pengene til at gøre rigtig god gavn ude i verden.

Gav penge - og vandt en pris

Mens Dronning Margrethe og Prins Henriks fond stod for det største af kongehusets donationer lørdag aften, var det en mere indbringende aften for den tidligere regent på den anden side af Storebælt.

For ved Robert-uddelingen i København løb hun nemlig med prisen for Årets Kostumedesigner, og kan således kalde sig indehaver af en fin statuette.

Margrethe vandt for sit kreative arbejde på Netflix- og Bille August-projektet ”Ehrengard – Forførelsens Kunst”.

Og selvom hun ikke selv var til stede for at modtage prisen på Tivoli Hotel, så proklamerede hun søndag med et lille billede fra privaten, at hun er ”dybt taknemmelig og rørt” over anerkendelsen.

Der lød dog en smule kritik fra Netflix-filmens producer Marcella Dichmann, der under takketalen beklagede sig fra scenen over, at man ikke på forhånd kunne fortælle dronningen om sin sejr, så hun kunne have deltaget ved filmfesten.

Denne kritik fik forperson for Danmarks Filmakademi, Jacob Neiiendam, lov til at svare på efterfølgende, og til SE og HØRs udsendte sagde han:

– I den her sammenhæng er det enormt vigtigt, at vi værdsætter alle på lige fod. Så at hun er dronning, er selvfølgelig i alle mulige andre sammenhænge vigtigt, men her er hun jo nomineret på linje med alle mulige andre og derfor bliver hun behandlet som alle andre.

Sponsoreret indhold