Kongelige3. februar 2024

Filmakademi afviser kritik: Vi gør ikke forskel på folk

Bare fordi det er dronningen, der er nomineret, skal man ikke begynde at gøre forskel på folk, siger en talsperson for Robert Prisen
Filmakademiet bag Robert Prisen kan ikke se, hvorfor man på forhånd skulle have fortalt dronning Margrethe, at hun vandt en Robert. 
Filmakademiet bag Robert Prisen kan ikke se, hvorfor man på forhånd skulle have fortalt dronning Margrethe, at hun vandt en Robert.
 Foto: Lars H. Laursen

Det blev en opsigtsvækkende takketale for årets kostumedesigner, der mødte publikum til Robert Prisen, der afholdes på Tivoli Hotel lørdag aften.

Vinderen af prisen blev ingen ringere end dronning Margrethe for hendes arbejde på filmen ”Ehrengard - Forførelsens Kunst”.

Filmens producer, Marcella Dichmann, beklagede sig nemlig fra scenen over, at man ikke på forhånd kunne fortælle dronningen om sin sejr, så hun kunne have deltaget ved filmfesten.

Men det ser Jacob Neiiendam, forperson i Danmarks Filmakademi, ingen grund til, at man burde have gjort.

Det siger han til SE og HØR.

– I den her sammenhæng er det enormt vigtigt, at vi værdsætter alle på lige fod. Så at hun er dronning, er selvfølgelig i alle mulige andre sammenhænge vigtigt, men her er hun jo nomineret på linje med alle mulige andre og derfor bliver hun behandlet som alle andre, slår han fast.

Marcella Dichmann sammenlignende det på scenen med det samme som at rejse sig fra ældre mennesker i bussen.

– Det, mener jeg ikke, er at forskelsbehandle. Det er at tage hensyn, sagde hun.

Men så simpelt er det bare ikke, mener Jacob Neiiendam.

Ville det ikke være verdens bedste reklame for showet, hvis dronningen var stede i salen?

– Jo. Det nemmeste i verden vil da være at lave en undtagelse, men hvorfor skulle vi gøre det? Vores holdning er jo, at vi ikke gør forskel på folk, siger han.

Talspersonen understreger, at der aldrig er nogen, der på forhånd får at vide, om de vinder en Robert og at dronningen var inviteret fuldstændig som alle andre nominerede.

Dronning Margrethe var nomineret til prisen som årets kostumedesigner sammen med Charlotte Moe (Viften), Emilie Bøge Dresler (Når befrielsen kommer), Kicki Ilander (Bastarden) og Mads Nikolaj Elley Jacobsen (Ustyrlig).

Sponsoreret indhold