Kongelige9. august 2017

Kongehusekspert: Her er Margrethes eneste redning

Dronningen skal have de store overtalelsesevner med til det sydfranske.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dronning-margrethe1_202.jpg
 (Foto: All Over)

Det var en overraskelse for det meste af Danmark, men ikke for Margrethe, da nyheden om Henriks begravelsesplaner blev offentliggjort torsdags.

Dronningen havde længe kendt sin mands ønske, og hun havde håbet på, at han ville ombestemme sig. Men det gjorde han ikke, og prinsen valgte i stedet at gå offentligt med sin utilfredshed.

Ifølge forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen har dronningen nu to punkter, hun skal drøfte med sin mand for at redde, hvad reddes kan, af sit eget og hele kongehusets omdømme.

https://imgix.seoghoer.dk/2_61.jpg
 Foto: Thomas Laursen
Forsøg på at løse konflikten om prinsens kongetitel i mindelighed har ikke båret frugt – og har tværtimod gjort stemningen på Amalienborg endnu dårligere den seneste (Foto: Thomas Laursen).

Og hun skal i gang med det samme, nu hvor hun er taget til parrets vinslot i Frankrig for at holde to ugers ferie sammen med sin mand.

– Det, hun kunne gøre, var at gå nogle rigtig lange ture i vinmarkerne sammen med ham, hvor hun skal overtale prins Henrik til ikke at ytre sig offentligt mere. Det vil være det klogeste at overtale prins Henrik til at være den private person, han gerne vil være, og holde sig tilbage fra det offentlige, så situationen ikke forværres, siger kongehuseksperten og fortsætter:

- Og hvis det er muligt, skulle hun få ham til at revidere sin beslutning og sige, at den var overilet og truffet uovervejet. Men jeg tror ikke, det sidste er muligt, siger Søren Jakobsen.

Læs hele SE og HØRs interview med prins Henrik og resten af historien om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

https://imgix.seoghoer.dk/instagram.png

Sponsoreret indhold