Kongelige17. januar 2024

Kong Frederik "kommer til at gøre det anderledes end min mor"

Det er nye tider i det danske kongehus, annoncerer kong Frederik i bogen "Kongeord". Med Mary ved sin side vil han nemlig gøre tingene anderledes, end afgåede dronning Margrethe
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Det historiske øjeblik, hvor dronning Margrethe abdicerer.
 Video: Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Her er forfatteren: Kong Frederik har brugt ham før

– Selvfølgelig vil vi gribe mange ting anderledes an. Mary og jeg er børn af vores tid, og vi har taget nogle andre uddannelser end min mor – og min morfar for den sags skyld.

Sådan lyder det fra kong Frederik i bogen "Kongeord", der udkom onsdag 17. januar.

Her sætter Danmarks nye regent ord på sine overvejelser om at være kransekagefigur for kongeriget, og det bliver altså hverken som far ville have det eller som mor gjorde det.

– Vi kommer til at gøre det anderledes end min mor, både hvad angår angår Kongehusets organisation og administration, og hvordan vi som familie veksler mellem arbejde og fritid.

Kong Frederik kysser mor, dronning Margrethe, på kinden under sin første opgave som konge mandag 15. januar.
Kong Frederik kysser mor, dronning Margrethe, på kinden under sin første opgave som konge mandag 15. januar.
 Foto: Hanne Juul

Kong Frederik og dronning Mary kommer til at arbejde mere, end de hidtil har gjort, men der er altså også fokus på work/life balance, og parret vil derfor også prioritere pauser, når der er brug for pusterum.

– Det er vigtigt med timeouts, fordi vi sandsynligvis får endnu mere at lave, lyder det.

Samtidig understreger regenten, at det dog ikke skal mærkes som et voldsomt skifte for befolkningen, bare fordi nye og andre kræfter kommer til.

– Vi ønsker at være i dialog og kontakt med hele kongeriget, ikke mindst dem på kanten af fællesskabet, og vil bestræbe os på at bringe folk sammen, være opmærksomme og udvise interesse. Følge med i det, der optager befolkningen. Kongehuset skal være samlingspunkt, også i en fælles fremtid.

– Vi har haft tid til at forberede os som kronprinspar, så skiftet fra én regent til en anden skulle gerne opleves som et ganske almindeligt sporskifte, uden det ryster for meget i togvognen.

Læs mere her:

Sponsoreret indhold