Kongelige7. juni 2022

Klæder og smykker for over 377.000: Kronprinsesse Mary er dyr i drift

Blandt alverdens royale kvinder kommer den danske kronprinsesse ind på en 4.-plads over dem, der bruger flest penge
Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary, 50, er en dyr dame i tøj. Billedet her er fra 2021, men om dette sæt er købt det år, fremgår ikke af modebloggen, der har kigget på de royale indkøb sidste år.
 Foto: Hanne Juul

Hvis du er en af de mænd, der synes, at konen bruger for mange penge på tøj, smykker og sko, så kan du glæde dig over, at du ikke er kronprins Frederik. For han kan kun skæve ængsteligt til budgettet, hver gang Mary tager på indkøbstur.

Modebloggen UFO No More spotter hvert år de nyanskaffelse, som de forskellige royale kvinder får i løbet af året og udregner derefter, hvad det har kostet.

Og her kommer Mary ind på en 4.-plads over de mest pengekrævende royale kvinder med et forbrug på 377.266 kroner sidste år.

Modebloggen spottede efter at have nærstuderet billeder af hende, at hun i 2021 fik 97 nye klæder eller accessories, og at de tilsammen løb op i det store beløb.

Mit forbrug er stort

Mary er da også klar over, at det måske tager overhånd i hendes garderobe.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Frederik, 54, må se ængstelig ud, hver gang fruen er ude at handle, for det er en dyr affære.
 Foto: Jesper Sunesen

– Jeg indrømmer, at mit forbrug af tøj er stort, hvilket hænger sammen med det liv, den rolle og det arbejde, jeg har. Men jeg kan gøre det bedre – og det arbejder jeg på, sagde hun til modemagasinet IN tilbage i 2019.

Og hun har da også holdt sig tilbage de senere år. Da modebloggen lavede en tilsvarende undersøgelse for nyanskaffelser i 2017, lød prisen nemlig på intet mindre end 683.355 kroner.

Bloggerne har i sagens natur ikke kunnet konstatere, om Mary selv har købt de forskellige ting, eller om designerne og firmaerne har foræret hende dem. Men forbruget hos kronprinsparret er stort.

Kronprinsesse Mary
Mary har skåret betydeligt ned i forhold til 2017, hvor hun fik nyt for 683.355 kroner.
 Foto: Hanne Juul

SE og HØR kunne således for nylig afsløre, at Mary og Frederik sidste år brugte intet mindre end 13.712.771 kroner sidste år på varer og tjenesteydelser, der er belagt med moms.

Det betyder, at de hver eneste dag året rundt brugte 37.569,23 kroner – hvoraf altså en stor del gik til Marys garderobe.

Dyre tasker

Landets kommende dronning har desuden en særlig afhængighed af tasker, der også gør stort indhug i parrets økonomi.

Kronprinsesse Mary
680 forskellige klæder og accessories viste Mary sig i sidste år. 85 procent var genbrug.
 Foto: Hanne Juul

Således har en tidligere optælling vist, at Mary har tasker for mindst halvanden million kroner, hvoraf en Birkin-taske alene koster 221.000 kroner.

Modebloggerne er så minutiøse i deres gennemgang af de kongelige kvinders garderober, at de kunne afsløres, at Mary sidste år viste sig i 680 forskellige klæder eller accessories. Heraf var 85 procent noget, hun tidligere havde båret.

Sponsoreret indhold