Flere kongehuseksperter: Joachim ville være en bedre konge end Frederik

Prins Joachim.

Prins Joachim.

(Foto: Claus Poulsen)

Prins Joachim kan holde taler, føre sig frem på de bonede gulve og holder altid den royale takt og tone til perfektion.

Med andre ord er prins Joachim den diametrale modsætning af sin storebror Frederik, som i den nye bog ”Under bjælken” indrømmer, at lillebror har mere naturlig flair for livet som kongelig.

En udlægning, som bakkes op af kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen.

– Joachim er fanget i Frederiks skygge, og det er hans skæbne at være nummer to. Der er en vis ironi i, at hvis man skulle caste dem til roller, så er de castet til hinandens liv. Men biologien har nu engang givet dem, de roller, de har, siger Sebastian Olden-Jørgensen.

Spekulationerne om, hvem af de to brødre der i virkeligheden ville være den bedste royale repræsentant for Danmark, har kørt i årevis. 

Artiklen fortsætter under billedet ...

Joachim har i bogen ”Frederik – kronprins af Danmark” fra 2008 selv indrømmet, at forholdet til storebror ikke er så godt , som det kunne være. (Foto: All Over)

Prins Joachim er bedst

Men hvis Joachim føler et stænk af jalousi over at være nummer to hele livet igennem, så er det ikke så mærkeligt, lyder vurderingen.

– Vi kræver virkelig ikke ret meget af de kongelige. De skal bare møde op, smile, klippe en snor over og holde en tale. Det siger også noget om Frederiks niveau. Han kan ikke skjule det. Det er åbenlyst for enhver, at han ikke rigtig har taget, ikke trives med det og ikke har den naturlige glæde. Det er lidt som en folkeskolelærer, der godt kan undervise, men egentlig ikke kan lide børn. Jeg synes, Joachim er bedre til det, siger Sebastian Olden-Jørgensen om kongerigets to prinsebrødre, der blev født med bare 13 måneders mellemrum. 

Den udlægning får opbakning af ekspertkollega og forfatter Søren Jakobsen, som også rangerer lillebror højere.

– Ud fra statur og psykologi er der mere konge i Joachim, end der er i Frederik. Det er helt åbenbart. Han er lettere skåret for de der ceremonier, lyder det fra Søren Jakobsen.

Læs mere om kronprins Frederik og prins Joachim i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close